duminică, septembrie 06, 2009

Moving on

Vara şi-a făcut bagajele discret, apoi s-a retras într-o noapte de început de septembrie. A dispărut fără bilet de adio, fără batiste fluturate-n vânt, fără bis-uri cu promisiuni de revenire. În locul ei, de ore bune, cântă ploaia pe streaşina învechită. Monoton, rece, adormit. Scenariu clişeistic de duminică după-amiază. Miroase iar a must şi a pâine caldă. Câte o maşină rătăcită fâşâie şoseaua, trezindu-mă din amorţeală. Un căţel latră departe. Vara mea a rămas acolo. Are parfum de maci, de pepene roşu, de valuri. De trifoi şi cafea tare. Până la buna-revedere pentru mine vara va rămâne aşa...

8 răspunsuri:

Ionouka spunea...

Si ce mult mai e pina se intoarce ea, vara cu miros de iarba si inghetata de nuci... :( Parca nu m-am pregatit suficient pentru despartirea asta, prea violenta a fost. Si toamna asta e asa... inceata...

ruxa spunea...

io zic ca se mai intoarce nitel.. doar cat sa'si ia la revedere, desigur. si mie mi'a placut mult duminica asta :)

Pisicot spunea...

Ionouka, aşa e, cam volentă. Eu mai sper la o revenire aşa, să nu pic de tot în depresie.

Ilinca, exact. Pe week-end, aşa. De-un munte. Sau mare :)

ruxa spunea...

de'un munte mare! :)

Rareș spunea...

Miroase iar a cățel care latră departe, după femei îmbrăcate în must și fuste de șosea fâșâitoare. Să bem o cafea tare de maci, să-ntindem trifoii pe pâinea caldă. Adio!, flutură batista înainte de (a)bis.

Ciprian spunea...

Doamna Pisicot, aveti grija de Petreanu. Iar s-a trezit tarziu si a plecat la munca fara pachetel. Stim ca nu are bani ca si-a pus termopane, dar o felie de paine prajita si unsa cu untura tot s-o gasi prin casa.

Ciprian spunea...

Ehheee, la matale miroase a must, aici prin Moldova miroase a tescovina de an ţărţ, că abia acum s-au apucat huşenii de spălat butoaiele.

Pisicot spunea...

Ilinca, măcar una, dar să fie!

Rareş, în orice ordine. Vara însă chiar a fugit.

Ciprian, tu vrei să-l omori, nu? Untură pe pâine, zici?!