duminică, mai 11, 2008

From blonde to dark

Update:
Mda, pentru că mi-a sărit lumea în cap.
Deci: Şaten. Înalt. Slab. Cu ochii ca marea.

Fetele mele, Ilinca, Innu, Miki s-au apucat să scrie despre bărbaţi. Mai vesel, mai în glumă, mai ironic, mai serios, ba chiar mai profund. Am scris şi eu despre domnul de la supermarket. Apoi despre domnii cu gentuţa. O fi de la vreme, cine ştie. Sau se ia prin blogosferă mai rău ca răceala asta păcătoasă de mai.

Şi apropo de bărbaţi, mi-am amintit de o discuţie pe care am avut-o zilele trecute cu un coleg. Totul a pornit de la creionarea tipului de bărbaţi care trec prin viaţa unei femei. Şi, în comparaţie cu femeile din vieţile lor, care sunt foarte diverse şi vin în toate mărimile, culorile şi dimensiunile, la noi e ceva mai simplu. Ne alegem bărbaţi după aceleaşi canoane. Cum reuşim, nu ştiu.

Cineva îmi spunea că undeva în străfundul conştiinţei noastre căutăm un bărbat asemenea personajului masculin dominant, în majoritatea cazurilor - tatăl. Şi care deşi doar fizic se apropie, din punct de vedere emoţional sperăm să ne ofere siguranţa şi căldura unei relaţii complete. Oare? La mine nu se aplică.

Apoi mai e o idee. Cum că întâlnim prima mare dragoste şi apoi alegem acelaşi gen de bărbat, în dorinţa de a repeta experienţa. Ca şi cum stereotipul vizual al genera by default aceeaşi zvâcnire. Hmmm. Nici aici nu sunt convinsă.

O amică îmi spunea că pentru ea nu contează. Pot fi şi blonzi şi bruneţi, şi înalţi şi mai pitici, şi slabi dar şi mai pufoşi, mai cu MBA sau doar simpli barmani. Doar să fie. Ei bine, amica încă nu trăise prima mare dragoste, deşi se apropia de 30. Şi atunci? E undeva o şmecherie?

Uite, de exemplu mie, in my very early days, îmi plăceau băieţii blonzi. Când aveam 5 ani m-am amorezat de un coleg de grădiniţă, galben la păr ca spicu' de grâu. Mare greşeală. M-a ignorat total, ba chiar m-a bătut când am refuzat să-i cedez prăjitura. Unii ar spune că şi ăsta e un gest de iubire. În fine, n-a fost să fie.

Apoi, m-am ambiţionat şi în şcoala generală. Acelaşi model: blond, fiţos, indiferent. Am sperat 4 ani. Nu s-a întâmplat nimic.

După care am schimbat foaia. Mi-am spus: la naiba cu blonzii. De fapt sunt chiar naşpa. Şi din momentul ăla nu am mai ieşit niciodată cu un blond. Nope, never. M-am reprofilat încet dar sigur pe un gen anume. Şi aşa am ţinut-o până azi. Brunet. Înalt. Slab. Cu ochii ca marea. Dacă mă apuc să-i socotesc mă ia cu ameţeală. De la ce mi se trage?! Să mă omori şi nu ştiu. Dar uite că se repetă la nesfârşit, în mod straniu, de controlat.

43 răspunsuri:

maria spunea...

hai ma, cum brunet?

Pisicot spunea...

Draga mea, dacă te referi la Zmeu (eu cel puţin aşa sper...) poate tu nu mai ştii cum era acu' 10 ani.
:-)))

maria spunea...

mie imi pare blond de mic. si nu, nu e o aluzie, zau

Pisicot spunea...

:-)))
bine că nu ai zis "hai mă, cum slab?"

innuenda spunea...

Eu am început să am interes pentru sexul opus abia prin clasa a 5-a. Primii aleşi au fost...roşcovani :)
Prin clasa a 7-a eram îndrăgostită de un băiat mult mai mare, Vali, pe care îl vedeam de câte ori mergeam la patinoar şi care patina dumnezeieşte, întotdeauna singur.

Primul prieten cu care m-am ţinut de mână şi m-am sărutat se numea Corin. Eu eram proaspăt intrată în clasa 9-a, el era în ultimul an de facultate. Era blond şi cu ochii albaştri-gri, avea maxilare de american (adică mandibula puternică:) )făcea culturism şi alerga în sală cu săculeţi cu nisip legaţi de picioare. Era un bărbat minunat, dar eu nu aveam maturitatea să înţeleg asta şi am pus capăt relaţiei.

Primul iubit era student tot în ultimul an, eu abia terminasem liceul şi intrasem la facultate. Era şaten-blond-roşcat, cu părul creţ şi lung, ochi albaştri şi minte fantastică. Avea umor, cultură, personalitate electrizantă. A fost prima mea mare iubire.

Am avut apoi, pentru o vreme, slăbiciune pentru lupii singuratici, apoi mi-au plăcut boemii, apoi bărbaţii cu dramă, apoi haioşii...

Dar uitându-mă retrospectiv, îmi dau seama că, de fapt, constantele bărbaţilor lângă care am zăbovit au fost umorul şi...:) insistenţa.

Se pare că, în timp ce pe prima am căutat-o în toţi bărbaţii, a doua m-a ales ea pe mine. :)

Anonim spunea...

imi pare rau, dar nu cred in canoane. in canoanele astea, cel putin.

Anonim spunea...

Mai...trebuie sa recunosc ca al de mi-a placut prin scoala generala...nu avea nimic de-a face cu ala de m-a cucerit in liceu...Recunosc, am fost greu de cucerit, nu de alta dar eram rebela rau, dar na, m-a imblanzit. Nu stiu daca e adevarata chestia referitoare la canoane, dar eu ma uit dupa barbatii cu ochelari...

hadean spunea...

iubitele pe care le-am avut de-a lungul anilor (sună ca şi cum ar fi mult, dacă stau să mă gândesc)au fost foarte-foarte diferite. artiste, visătoare, pragmatice(chiar şi interesate), năvalnice sau potolite, din lumea asta sau din altele.
la urmă, am găsit una care e în multe feluri, cu aceeaşi personalitate, ceea ce ..e o performanţă (aşa am văzut eu). sau m-o fi găsit ea pe mine? nu cred, că prea mult am curtat-o:-)

Pisicot spunea...

Domnilor, cum spuneam la voi nu prea se aplică, ceea ce aţi şi demonstrat :)
Innu, frumos. Doar că m-am abţinut la detalii legate de alte aspecte decât cele fizice. Nu de alta, dar am da-o în discuţii mult prea filozofice :D
Teo, un mic fetiş, na :)

Off topic. Ieri am primit o vizită drăguţă de la mama, care a venit la cererea mea cu albumele de poze din copilărie şi tinereţe. Pfff, ce vremuri...şi uite-aşa mă pregătesc pentru post-ul cu pozele (via Miki, via Maria).

maria spunea...

eu nu stiu ce sa zic....nu am nici retete, nici tipare. doar variatii largi pina la stabilizare

ruxa spunea...

primul baiat care mi'a placut se cheama valentin si'mi era coleg de gradinita. si pe vremea aia aveam niste tipare. pe care le'am desfiintat pe rand. nu'mi placeau blonzii, am avut iubit blond. nu m'as fi vazut niciodata c'un tip mai mic decat mine si, ei bine, -5 ani! asa ca prefer sa nu mai zic ca tre sa fie asa sau asa, ca nu tine de looks, pana la urma.

hadean, io sper, asa, pentru amorul tau propriu, ca toate iubitele tale (multe, putine, cate au fost) erau interesate :P

eu.. pai odata cu varsta cam toti au ochelari :)

Pisicot spunea...

Maria lol, nici eu nu am. Dar uite că mi se tot întâmplă. Destinul maică, destinul!
Ilinca, nu toţi ajung la ochelari. Cum nu toţi rămân fără păr. Ok, de multe ori avem şi noi o mică influenţă...

ruxa spunea...

ba io scot numa peri albi. albi, adica nu de tot :D

Nashu_mare spunea...

Mie nu mi-au placut niciodata blonzii. Nici brunetii, nici roscatii. Amin!

Pisicot spunea...

Naşule...deci să înţeleg că-ţi plac şatenii :)
Nebunaticule!

Nashu_mare spunea...

Ce-i ala "saten"?

Pisicot spunea...

Tipic masculin :))
Asta îmi aminteşte de un fost prieten care mă întreba ce-i aia turcoaz.

Nashu_mare spunea...

Pe asta o stiu. Am intrebat si eu. Turcoaz e numele pe care femeile il dau atunci cand nu se hotarasc daca sa zica "verde" sau "albastru".

Pisicot spunea...

Nţţţ.
Testul "fuchsia" l-ai trecut? :D

hadean spunea...

ilinca, nu mă trage de limbă:-)

Nashu_mare spunea...

Te rog eu sa pastrezi o limita a decentei! Adica ce, eu te-am injurat?

ruxa spunea...

io am auzit si de "bleover" :))))

Pisicot spunea...

Hihihihi :-)))

Anonim spunea...

Din cate stiu eu, Zmeul nu are ochi albastrii.
Ai mai multe sa ne spui?

Pisicot spunea...

Poate nu ştii bine, anonimule. În anumite poziţii aşa sunt.
Plus...ca marea nu înseamnă neapărat albastru :D

maria spunea...

nashu mare sta bine la turcoaz. sotul prietenei mele vorbeste despre o culoare care seamana cu oja (genul oja e de o singura culoare....)

miki spunea...

:))) pisicot, te-ai chinuit putin sa il inchizi pe nash!

maria: culoare care seamana cu oja?!?! :)))))))))) triplu lol sau ceva

eu tot ce vroiam de la un barbat era sa nu fie inalt, ca sa nu fac fete inalte ca mine. in plus, mi se parea dizgratios ca aratare un cuplu format din amandoi inalti. la inceput chiar ii selectam pe criteriul asta. apoi cred ca a devenit obisnuinta, ca nu m-am mai straduit, dar cel mai inalt nu avea mai mult de 3 centimetri peste nivelul meu. si nu spuneti ca e si greu sa fie mai inalti decat mine, ca sunt destui! cert e ca sotul meu imi vine cam pana la spranceana, deci targetul a fost atins.

acum insa, ca am ajuns la planul cu copilul, ma gandesc ca poate ar fi trebuit sa iau in calcul si alte aspecte. in ultimele luni ma trezesc spunand: "iubitule, parca ai genele cam scurte." "hm... oare aici e un inceput de calvitie?" "picioarele tale n-ar arata bine la o fata!". bietul, la un moment dat mi-a sugerat sa fac copilul cu altcineva, dar sa nu ii spun ca nu e al lui :D

Pisicot spunea...

Maria, întradevăr superlol!
Miki, Naşu e un simpatic, dar nu m-am putut abţine :)
Băi, tu copiii tăi, pfff...cam complicat. Lasă, deştept să iasă!

miki spunea...

:) mereu mi s-a parut ca asta e o consolare pentru parinti: lasa mah, sanatos sa iasa. uite, tu plusezi: si destept! :D e un soi de a ne pergati pentru ce-i mai rau, dar toti stim ca am prefera sa fie perfecti.

cica oricum iti par pefecti. eu zic ca n-are cum sa fie adevarat! cat de chior sa fii?

Pisicot spunea...

Păi bănuiesc că e ca în povestea cu cioara :)

miki spunea...

eu cred ca povestea cu cioara e ca in viata, doar ca personajele nu sunt oameni pentru ca noi sa nu ne suparam ca suntem vizati direct. :)

maria spunea...

stiu ca e superlol, dar e adevarat....am auzit-o cu urechile mele

Anonim spunea...

Şi ce supărate se mai arătau fetele când bărbaţii le apreciau după culoarea părului, mărimea sânilor şi lungimea picioarelor.

Na, că şi voi...

Eu unul nu am reguli, poate să fie blondă, brunentă, şatenă, roşcată... Poate să aibă ochii albaştri, verzi, negri, căprui...
Să aibă sânii mari,mijlocii sau mici.... chiar nu mă interesează.

Sufletul, nene, sufletul... Aia mă cucereşte la o femeie. Altfel... majoritatea îmi plac.

hadean spunea...

asta cu culoarea ojei e ca "verde ciel" , culoare pe care am auzit-o cu cu urechile mele in gura unei dudui.
e mai mult decat lol, e "hai lol" sau asa ceva.

miki spunea...

super loc este mai lol decat hai loc. eu asa zic!

verde ciel este ca pisicot care spunea ca ochii zmeului sunt ca marea, doar ca marea nu este neaparat albastra :))

miki spunea...

hai lol, nu hai loc, evident

Pisicot spunea...

Maria, ştii că ar trebui să scrii o carte cu perle culese...
Motanes, yeah right :-)))
(sau se aplică până la proba contrarie, ca să nu fiu rea). Adică dacă dai peste una mică, grasă, urâtă cu spume, neîngrijită, cu pasiuni bizare dar cu suflet mare ce faci?
Hai mă Miki, că nu e chiar aceeaşi chestie...

Anonim spunea...

De o femeie urâtă, neîngrijită sau cu pasiuni bizare nu mă voi apropia atât de mult încât să-i văd eu sufletul oricât ar fi de mare.

Cam asta e povestea. Cât despre femeile grase (deşi nu ştiu dacă e corect politc să spui aşa) nu am ceva din principiu împotriva lor. Depinde cât de multe kg are în plus.

Am văzut şi femei plinuţe (nu graaase) frumoase. Îmi pac femeile normale. Fac nazuri la manechine şi fotomodele :P

Pisicot spunea...

Motanes, now I get your point. Şi eu ştiu fete plinuţe dar cu chef de viaţă cât 100 şi pline de farmec. Ca şi fete urâţele dar de pus pe rană, na.

ruxa spunea...

phiii, ce sezatoare'i aicea! si iooo... abia acum am ajuns acasa de la birou... via o cafea si nik, ca plange frigiderul de gol ce e :)

Anonim spunea...

deci nu exista canoane. sic!

Nashu_mare spunea...

Ba exista: sa nu aiba nasul mare. Il am eu destul. :D

Pisicot spunea...

Rareş, o să te pedepsească Dumnezeu la un moment dat cu 3 tipe la fel :D
(dar la intervale diferite)
Naşule :)