marți, mai 27, 2008

Noi doi

Mă tot gândesc de câţiva ani că suntem de fapt doi. Nu neapărat din motiv de zodie. Ci chiar simt că suntem doi aici, înauntru.

Mă regăsesc în două locuri în acelaşi timp, măcar ca senzaţie. Sau sunt şi veselă şi melancolică în acelaşi moment. Mă vreau independentă şi liberă ca pasărea cerului dar tânjesc să aparţin cuiva. Vreau să fac totul deodată şi să lenevesc cu ochii-n tavan exact în acelaşi timp.

Mă vreau sofisticată şi simplă în acelaşi timp. Sunt o mare plimbăreaţă dar cu dor intens de casă. Ascult şi Madonna şi Marilyn Manson. Sunt extrem de timidă acum iar maine ard de pasiune. Îmi place tequila dar fac şi cure intense de fresh de portocale - câte o lună întreagă.

Am amici grămadă dar prieteni puţini. Visez la mulţi prieteni dar mă sperie apropierea. Am plâns la Gladiatorul dar mi-a plăcut la nebunie şi Fight Club. Şi lista poate continua până mâine dimineaţă.

Mai mult, am două zile de naştere. Oficial...îmi merge bine. Nu, oficial sunt pe 28. Practic pe 27 (mama ştie mai bine), astă e avantajul celor născuţi la miezul nopţii. Aşa că primesc felicitări şi azi şi mâine, ceea ce nu poate fi decât plăcut. Ok, nu înseamnă că primesc de două ori cadouri deşi ar fi o treabă...Dar mă bucur de două ori. Cum să zic? Nu m-am hotărât încă. 27 sau 28? Hmmm. Amândouă :)

Şi pentru că deja mă simt datoare (pentru că azi şi mâine doar primesc), vă dau şi eu ceva. O dedicaţie, nu de alta dar varianta asta din concert m-a dus la disperare azi. Nu ştiu de ce. Sau poate da.

25 răspunsuri:

innuenda spunea...

Voi doi...ah, cunosc sentimentul. Ba chiar plusez! Pe când eram ŞI mai tânără :p , scriam într-un jurnal că "pe dinăuntru am doi de-alde mine care se-mbrâncesc şi se ceartă şi tot eu le stau gură-cască prin preajmă". Deci noi suntem (eram) trei. :)))

Mă întreb ce ar spune psihiatrii de chestia asta!:))

Dincolo de prostiile pe care le-am debitat mai sus, vroiam să-ţi spun că mi-a plăcut f. mult articolul ăsta. Vă felicit!...Pe amândoi!:)))

kmi spunea...

La multi ani cu sanatate, noroc, optimism, fericire...restul, vin de la sine. Eu am absentat o perioada, dar se pare ca am aparut la momentul potrivit :)

Anonim spunea...

(off, la dracu'!! nu stiu de ce, numai la pagina ta mi se intampla: dupa ce scriu si dau publish imi da eroare de duplicat si bineinteles ca se pierde totul... incerc sa-mi aduc aminte)
...la multi ani. pentru ca sunteti doi, am sa va spun cateva vorbe. vei avea tacere cand larma lumii te va sufoca. vei fi inalta in iaduri si scunda in raiuri. iti vor curge pietrele si vei impietri apele. vei ura iubind si, sper, mai putin invers. sa fiti mereu doi. si sa aveti grija de voi.

hadean spunea...

la mulţi ani:-)

maria spunea...

la multi ani si ieri si azi si maine. si gata, ca te inveti

Pisicot spunea...

Innu, păi tu făceai glumiţe, dar la mine e foarte serios. E complicat dar frumos în acelaşi timp. Şi nu e caz patologic :D
Dacă ţi-a plăcut nu pot decât să mă bucur. Deşi aş fi vrut să scriu mai mult şi mai frumos...dar am avut fix 5 minute de pauză la birou.
Kmi, bine ai revenit. Ţi-am simţit lipsa.
Rareş, ca de obicei mă înduioşezi :) Tu şi cuvintele tale. Ai mai spus tu nişte lucruri pe care le ţin minte şi acum...
(eu dau mereu copy când scriu mai mult, am păţit-o şi eu...)
Adi, mulţumesc. Din nou.
Maria, pfff, nu-mi da idei. Că mă pun pe băut până vineri dimineaţa.

ruxa spunea...

pisicot, stiu bine asta cu doi, ca si pestii tot doi sunt si nu ne e taman usor sa traim impreuna. partea faina e ca vibram dublu. si, uneori, la unison.
la multi ani :)

innu: personalitatea dubla/multipla se intalneste pe la schizoizi, in genere. dar cand am facut io clinica la scoala nu era viata asa de agitata, si n'aveai voie de mai multi eu ca sa te adaptezi. sau aperi.

ruxa spunea...

voie - nevoie, desigur

Anonim spunea...

La multi ani A... ăăă... Pisicot!

Fii fericită!

maria spunea...

dupa ce am citit prima data, m-am gandit ca eu nu sunt asa. m-am dus la diverse trebi prin casa si m-am gandit ca mi-ar placea sa ma fac bruneta. asta azi, la 10 zile dupa ce m-am facut blonda. as vrea sa imi las parul lung, dar imi place foarte mult parul scurt. filmele mele preferate sunt trainspotting, natural born killers si pe aripile vantului. si tot asa.

ruxa spunea...

maria, si harry potter, ai uitat de harry potter :)

Pisicot spunea...

Ilinca, mai nasol e când ne dăm cap în cap :D
Motanes, mulţumesc :)
Maria, undeva e limita între schimbare şi dualitate. E de gândit aici...la mine e clar dualiate.

Anonim spunea...

La mulţi ani!

Vorba lui Arghezi:
"Cititor de vreme bună,
Să-ţi urez pe nai şi strună,
Lăutar şi de condei,
Ce-i mai bine din ce vrei."

La mulţi ani, Pisicot!

Anonim spunea...

LA MULTI ANI!!!!
...si cei doi din tine sa ramana la fel de interesanti ca si pana acum...Si sa aiba parte de sanatate si iubire.

Pisicot spunea...

Motanes, again...
(aia cu ce vrei sună bine)
Teo, mulţumesc :) suntem interesanţi, deci...

innuenda spunea...

Motanes, cam mult "aporte" faci pentru un motan!:))) Bine...Musette asta a noastră merită, nu-i vorbă!:)

Pisicot spunea...

Adică ce, Innu, nu are voie omul să-mi spună de mai multe ori? Şi să-mi scrie şi poezii? Văd o umbră de gelozie. Dar suntem între noi, pisicii :)

Unknown spunea...

La multi ani :)

Strumful spunea...

La multi ani! Noroc si tot ce-ti doresti tu!

Anonim spunea...

Foarte interesanti :))

Pisicot spunea...

All, mulţumesc din nou :)
Îmi pare rău doar că am o zi foarte plină şi agitată şi nu am timp să scriu mai mult. Şi să fiu pe aici, cu voi :)

miki spunea...

:)) deci eu pana la primul sfert al postului deja ma grabeam sa te felicit ca ai ramas insarcinata. deh, doi in unu'... (dealtfel asta a cerzut si tatal lui innu cand a citit jurnalul ei de adolescenta in care a scris ca simte ca are pe cineva inauntrul ei, ea a uitat sa mentioneze). apoi am fost atat de dezamagita ca nu ai bebe in burta incat nu m-am prins ca este ziua ta decat atunci cand am citit comentariile. m-am dus grabita cu mouseul peste data sa vad ce zi e si daaaaa! inca e ziua ta!! aia oficiala chiar. LA MULTI AAAAAAAANI!

Pisicot spunea...

Miki, eşti de groază :-)))
Nu, departe de mine gândul...dar mulţumesc de urări :D

nelu spunea...

cu o uşoară întârziere din cauze de lipsuri de minuni tehnologice, la mulţi ani! amândurora. :))

Pisicot spunea...

Hai că te iert :)