duminică, mai 18, 2008

Dor de iarnă

Pentru că m-a amuzat povestea lui Ritchiu, mi-am amintit de o fază cam din acelaşi film. Aveam o vecină cu un Cielo vişiniu. Fătuca undeva la 20-25 de ani, muncitoare de fel, pleca dimineaţa şi se întorcea seara târziu plină de sacoşele şi punguţe de la cumpărături. Mă amuza de fiecare dată cum se chinuie să parcheze câte 10 minute într-un loc unde intrai şi cu tractorul. Sau cum întorcea maşina în parcare. Sau cum reuşea să lipească maşina de gard şi apoi să-şi dea seama că trebuie să iasă pe partea cealaltă. Cu tot cu punguţe.

Mda, pe atunci mă plictiseam şi seara stăteam pe balcon să spionez vecinii. Ei bine, într-o iarnă cu multă zăpadă am ieşit gospodăreşte cu lopată, mănuşi, spray de dezgheţat, măturică...tot tacâmul. Nu aveam loc de parcare plătit (cum am acum şi tot îl găsesc ocupat!) dar nici prea multe maşini nu erau. Parcam frumos în faţa intrării şi de obicei portarul îmi păstra locul seara.

Aşaaa...şi cum dădeam eu la lopată vreo două ore, deja roşie în obraji şi cu tricepsul făcut zdrenţe, apare demoazela ca o floare. Căuta un loc de parcare. O văd cum încearcă să se suie pe un nămete. Îi fac semn.
- Nu acolo, că nu mai are loc nimeni să treacă.
Dă din umeri depăşită de situaţie.
- Păi eu ce fac?
- În ce sens?
- Păi adică unde parchez.
Not my problem îmi zic şi dau din măturică în continuare.
Şi o văd cum trage mai pe dreapta şi aşteaptă. Când termin strâng arsenalul de ustensile, mă bag în maşină şi pornesc uşor spre bulevard, nu înainte de a-i lăsa portarului cu limbă de moarte să-mi păzească locul. Nu de alta, dar la un calcul de efort îmi ieşea pe minus. În trei zile de dat la lopată ajungeam la balamuc. Când ajung în dreptul vecinei, deschide zâmbind geamul şi zice.
- Mulţumesc mult.
- ĂĂĂ, stai aşa. Adică tu aşteptai să plec eu?
- Da, te rog, lasă-mă să parchez acolo, că nu mă descurc să parchez în altă parte. Te rooog!
Nu-mi vine să cred.
- Păi bine, da' atunci de ce nu m-ai ajutat?!
ĂĂĂ... Ce dracu' să fac acum? Dacă o las, când mă întorc o iau de la capăt. Dacă nu o las zice că-s naşpa.
- Bine. Du-te, dar la 10 mă întorc şi vreau să am locul liber.
- Sigur! Vaaai, mulţumesc.
M-am întors, locul era liber. De fapt era parcată o cutie mare de carton pusă cu frică de portar.
- Aţi văzut, v-am păstrat locul doamnă.
Atâta îţi trebuia să nu, mi-am zis.

Iar domnişoara? Domnişoara e cam tot la fel. Încă nu a învăţat să parcheze. Nu o mai văd la fel de des dar ultima oară avea pe portiera dreaptă o mare julitură. Şi mă gândesc că iar vine iarna...

36 răspunsuri:

nelu spunea...

hahahaha. am şi eu două d-astea în cartier. întotdeauna mă feresc să parchez în preajma lor, că nu se ştie ce manavre le apucă. :))

innuenda spunea...

Hihihi, pisicot darling, am amuşinat toată ziua să citesc povestea concertului de aseară, ba chiar să văd şi poze...şi tu, îmi vii cu colinde şi zurgălăi?! :)))

Altfel, m-am distrat. Dar m-aş fi distrat şi mai bine să te întorci acasă şi locul să fie ocupat de maşina fetei. Puteai s-o mai înfloreşti şi tu un pic, aşa, cât să iasă finalul! :D

Pisicot spunea...

Ritchiu, să ştii că e mai bine. A! Şi fereşte-te de asiatici la volan :D
Innu, păi nu am avut camera foto. Concertul a fost de nota 10 însă. Finalul? Cum să schimb finalul? Dar cine ştie, poate o să fie şi o parte-a doua...

maria spunea...

aoleu nici vara nu a venit inca si tu te gindesti la iarna? mai bine ii vedeai ieri pe militieni cum puneau pariuri cind m-au pus sa intorc pe o strada minuscula. o loveste, nu o loveste, o loveste, nu o loveste....nu ai loc sigur (tutuiala, un alt hobby...) ca e bordura inalta, etc. Macar sunt fericita ca am invins, am intors si nici nu am lovit pe nimeni.

Pisicot spunea...

Păi Ritchiu e de vină!
Aaa, ştiu cum e, o păţesc şi eu mereu. Şi fraierii pierd întotdeauna pariul.

nelu spunea...

alooo!!! cum adică ritchiu e de vină??? şi acum când e frumos afară?! :))

maria spunea...

nelu- sper ca observi ca oamenii isi dau seama chiar daca nu au toate datele......ca sa nu intru acum in detaliile avion cazut, tren deraiat, etc....si da, pisicot, ai perfecta dreptate, doar nelu e de vina. noi am verificat

Anonim spunea...

Ritchiu - Cum cum? Păi nu ai scris tu de furatul locurilor de parcare?!
Maria - voi ştiţi mai bine :)

maria spunea...

sa spuna el, impricinatul. sa recunoasca

Anonim spunea...

Abia a tecut iarna. Sau nu ştii cum să mai faci ceva mişcare, să-ţi mai încordezi câte un muşchi pe lopată, mai arzi o calorie...

nelu spunea...

aşa îmi trebuie dacă nu tac chitic!!! maria e ferm convinsă că din cauza mea a deraiat un tren şi a căzut un avion. nu, nu din cauza mea, din cauza oamenilor răi care mă supără :))

maria spunea...

2 avioane nelu, 2 avioane....

Pisicot spunea...

Motanes, "dorul" de iarnă era evident la mişto. Chiar nu mi-e dor de nămeţi, de dezpăpeziri, de păzit locul de parcare :D Dar ideea cu mişcarea e bună. Gata, mergem din nou la sală!
Maria, lololololololol

robin simion spunea...

eu am curatat locul de parcare, frumos. dupa care a parcat un vecin si nu a mai miscat-o de acolo 5 zile. imi venea sa dau zapada la loc, peste el.

va salut, doamna coman. ;)

ruxa spunea...

io vreau la piscina nu la sala. daca tot tre sa depun efort, macar sa'mi faca placere!
deci, piscina, anyone? :D

zapada am dat si io, desi n'am masina in dotare. da' de iarna nu mi'e dor deloc. da' deloc!

Pisicot spunea...

Piscină? Hm îmi place dar e prea complicat. Îţi trebuie 3 ore ca să iasă treaba bine, plus spălat şi coafat de fiecare dată. Plus că de la clor se nenoroceşte părul. Plus că după piscină eşti mort. Plus...dar în rest m-aş băga :D

maria spunea...

robin- asa, pluralul ma multumeste, deci multumesc. o zi buna si dvs

robin simion spunea...

chiar mi-e dor de iarna. m-as da pe partie, ma-s trage cu telescaunul, cu funicularul, cu telecabina, cu telescaunul, mi-ar ingheta nasul, as mai trage o tranta in zapada virgina. ooof, si cat mai e.

o sa-mi mai treaca dupa ce ajung prima data la balaceala si la plaja. ca tare-mi place si asta.

maria - o sa folosesc pluralul de majestate, Majestatea Voastra.

maria spunea...

ca sa poti sa faci asta trebuie sa indeplinesti niste conditii, asa ca mai negociem

robin simion spunea...

nu sunt demn :))

maria spunea...

bine ca te+ai convins singur si am scapat de etapa incercarilor. poti sa imi spui pe nume, treaca de la mine

ruxa spunea...

pisicot, e, spalat si coafat, o samponare si'un balsam si basta, ca e vara, se usuca singur! eventual wash and go, am vazut io in reclama ca e f simplu. dai cu prosopul, treci peria prin par si dupa aia'ti sta ca dupa o armata de stilisti - ce chestie!
daca te speli imediat cu apa n'are nimica parul, e numa bun.

ba io dupa piscina am energie. deh, zodie de apa, ce vrei!

maria spunea...

ilinca- eu sunt de partea lui pisict. piscina distruge coafura si nu imi permit

Pisicot spunea...

Ce zodie de apă?! Eu mor după apă dar nu piscină de 3 ori pe săptămână. Pe mine mă epuizează. Iar să merg o dată la 2 săptămâni... Cât despre păr am văzut multe...şi tare n-aş vrea să o păţesc şi eu.

maria spunea...

ce inseamna zodie de apa? eu sunt varsator, e de apa?

miki spunea...

eu am o prietena, chiar prietena buna si o fata extrem de desteapta care se chinuie sa parcheze 15 minute. si are o masina miiiica mica mica. ciudat este ca ea spune despre ea ca parcheaza foarte bine si ca sunt eu rautacioasa cand ii spun ca nu le are. deci domnisoara ta macar este de admirat ca are puterea sa recunoasca faptul ca e varza. si a mai si eliberat rapid locul. cred ca i-a parcat barbatul masina in alta parte :))

ruxa spunea...

carcotaselor! la sala nu ma duc, mi se pare nitel aiurea sa topai top top alaturi de alte 30 de femei care'mi masoara formele mai ceva ca 30 de barbati! :)))

maria, nush, eu sunt pesti, e clar de apa! :)
da' daca e cu varsare.. nu apa se varsa? am invatat io la geografie: dunarea se varsa in marea neagra. apa!

Pisicot spunea...

Miki...şi tu ca o prietenă adevărată... (ce înseamnă maşină mică?)
Maria, eşti semn de aer, ca şi mine. Asta nu înseamnă că suntem aiurite :)
Ilinca, lasă dragă că şi eu când mergeam la sală auzeam una din cele două variante: aaa, ai venit să slăbeşti. Sau. Da' câte kile ai? Deci după caz. Ori puţin peste ori puţin sub. Niciodată cum mă vroiau cocoanele :D

ruxa spunea...

daaa, raman la stepperul de'acasa. si la abdomene, cand nu mi'e lene (n'am gasit alta rima)
si, cand ma ajuta vecinii, la urcatul etajelor, daca se poate si am noroc, si cu piata facuta, sau chiar de la carfur, sa fie provocarea mai mare :D

miki spunea...

pai... prietena dom'le, ca vroiam sa ii arat cum se face. dar daca ei ii place asa... asa sa ramana.

mica, mica. peugeot 107. as small as you can get!

Pisicot spunea...

O da, 107 e cel mai greu de parcat, ştiu :-))
Ilinca, aş încerca şi eu treaba cu scările, de fapt chiar sună bine. Dar până la 9 sigur mor. Dacă stăteam şi eu la 5, hai 6 de exemplu...

ruxa spunea...

pisicot, cochetez cu ideea de a ma muta la 9. nu pentru scari, fireste, si nici la spital, desi uneori simt ca acolo ar fi SPA curat fata de 9 de la birou (la birou lucrez la etajul 9), ci pentru ca doar acolo si la etajul 1 sunt apartamente de trei camere. si, cum ziceam, hainele si cartile mele isi cer cu indarjire o camera numa a lor :))))))

maria spunea...

ilinca- hainele mele au primit o camera si tot nu sunt multumite. nu stiu ce sa ma mai fac cu ele
pisicot- imi place asta cu semnul de aer, zau...

ruxa spunea...

maria, eu mi'am plimbat una dintre rokiile care faceau figuri pe la piata, p'aici, pe la sfintii voievozi, si i'am zis clar: ori la mine in doua camere, ori la astia in mahala, sa te tina vraiste si sa nu te spele niciodata! de'atunci sta cumintica in sifonier. nepurtata, fireste :))

Pisicot spunea...

Da Maria, plutim :)
Cu hainele eu am mare noroc cu mama şi apartamentul ei de 3 camere! Dar...de 2 ori pe an facem mutări masive. Şi aruncăm 1/4 din chestii de obicei.

maria spunea...

si eu arunc/ dau dar tot degeaba. am desfiintat o baie si singura debara din casa pentru dressing, dar tot nu e suficient