vineri, august 29, 2008

Digitale

Dacă pleci noaptea de pe loc fără semnal şi fără faruri aprinse şi dai nas în nas cu altă maşină, ce faci? Scandal, vă spun eu. Aşa, de kiki, ce naiba caută lumea pe şoseaua ta?

Să reiau. Aseară pe la 11 mă duceam spre casă. Răcoare, vânt plăcut, geamurile larg deschise. Linişte. Străzile goale. O plăcere. Cu vreo 3 intersecţii înainte de casă apăs play pe asta, tocmai bine să o ascult cap-coadă până în parcare. La un moment dat, pe la refren, văd un nene
la 30 de metri în stânga mea că pleacă de pe loc, vrâm-vrâm. Încetinesc, că drumul meu pare "mai puţin principal" decât al lui (aşa mi-a explicat mie odată un poliţist cum e cu priorităţile unde nu e nici un semn) şi mă uit cum accelerează de zici că vine trenu'. Ne oprim nas în nas.

- Ce faci, nene? Îi zic.

Face semne cu mâna să mă dau la o parte. De fapt cred că face scandal maxim, pentru că prin geamurile închise nu răzbeşte niciun sunet dar după cum îşi agită toate cele cred că face infarct. Sau că e otrăvit, că zăresc şi ceva spume la gură.

- Tataie, semnal n-ai? Şi faruri? Alea de le aprinzi când soarele se duce după deal. Să vezi draq pe unde mergi (zic tataie pentru că asta era, un moşulică într-un passat).

Acum eu nu ştiu dacă mă aude şi nici dacă pricepe ce-i zic. Dar reacţia imediată a fost să ridice falnic un deget în sus. Ăla mijlociu, evident. De la mâna dreaptă. Şi să-l apropie de parbriz (unde bătea un bec de pe stradă - eh, uite că s-a prins cum e cu întunericul) ca să-l văd mai bine.

Vai, tataie, pe bune? Îmi vine să mă dau jos şi să-l întreb dacă pot face ceva pentru el, că îl văd neputincios. Să-l ajut să ţină naibii degetul ăla drept măcar 5 minute. La ce faţă avea îl vedeam genul dat-jos-din-maşină-şi-ţinut-morală-în-stradă, în nici un caz viagra-man.

- Lasă-l, ha ha ha, n-are rost.

Un băiat cu un motor opreşte lângă mine. Probabil văzuse toată scena şi râdea de se cocoşa.

- Du-te acasă, că pierzi timpul cu moşu'. Nu pricepe cum e cu becurile alea.

Plec zâmbind. Moşul dumnezeia în continuare cu gâtul întins după mine şi cu ochii ieşiţi ca la melc. Degetul în schimb alunecase flasc pe volan.

...deci, să reiau piesa, că aseară mi-a stricat tataie mood-ul:
I'm a pitbull, you're a dog :)

14 răspunsuri:

Anonim spunea...

sic... passat gloria mundi!

maria spunea...

mie imi plac aia care te claxoneaza pentru ca nu ii lasi sa se bage brusc in fata ta, desi nu au dat nici o urma de semnal. pe principiul "char nu poti sa imi citesti gandurile si sa vezi ca eu vreau sa fac dreapta ACUM?"

Pisicot spunea...

Rareş, 'geaba ai passat. It's more than that :P
Maria, aia e altă categorie simpatică. Moşul în schimb (am mai avut o aventură şi cu o gagică fără faruri la un moment dat, da' aia nu era aşa isterică) chiar nu înţelegea ce se întâmplă :))

Anonim spunea...

Muzica asta nu se ascultă sub 120 km/h. Nu ţi se pare că mergi cam repede prin oraş, doamnă?

maria spunea...

si cand te gandesti ca probabil mosu' are carnet de vreo 40 de ani si nu a folosit niciodata luminile...

hadean spunea...

mie imi place titlul tau de azi (in general imi plac titlurile pe care le dai postarilor) :-)

Anonim spunea...

Foarte tare melodia, de fapt, imi place tipa la maxim, reprezinta ceea ce inteleg eu prin "a fi artist" :)
Uffff, Pisicot, "povesti din trafic"...mai, stii ce nu inteleg eu? de ce devin agresivi? Si eu gresesc, dar imi cer scuze. N-am nicio problema sa pun avariile si sa ma dau jos sa spun "scuza-ma", n-am nicio problema sa ma duc dupa cineva, sa-l prind la semafor sau ceva, si sa-i spun "multumesc sau scuza-ma"...cum am facut-o de mai multe ori...
Eu, aseara, am ocolit un berbec si, desi aveam pregatita in cap o replica, am preferat sa plec, si mi-am spus doar mie "Cat ma bucur cand vad ca exista unii mai prosti ca mine..."...nu e chiar o consolare, ca-s asa multi ;)))
Weekend agreabil!

Pisicot spunea...

Motanes, mi se mai întâmplă :)
Maria, d-aia sunt bune maşinile la care se aprind farurile automat. Şi se sting - astea sunt special pt.mama, ştie ea de ce :D
Adi, mă străduiesc şi eu :)
Kmi, că tot mi-ai adus aminte. Mă gândeam că dacă ştiam cât de mult voi scrie despre trafic, şoferi, maşini...ar fi trebuit să am o categorie specială pe blog :)

maria spunea...

lol, eu le am aprinse permanent. ca sa fiu sigura :)

Pisicot spunea...

Maria, să înţeleg că ai din alea automate. Adică se sting singure-singurele :-))

maria spunea...

se sting cu motorul odata

Pisicot spunea...

Alea, alea :)
La mine e un pic altfel. Se aprind automat seara (deşi n-am înţeles niciodată senzorul ăla, cred că e cu toane) şi se sting când deschid portiera. Concluzia: degeaba are moşu' passat dacă nu a învăţat şmecheria asta...

maria spunea...

absolut corect. ca la mine si fara senzor m-am prins ca merge sa le tii permanent si nu ramin aprinse sa moara bateria :) el saracu o fi ramas la stadiul de tico, nu s-a prins ca si-a schimbat masina

Pisicot spunea...

Câtă răutate în noi!
Pe de altă parte dacă nu-l mânca-n cur să ridice degetul, nu avea discuţia asta acum :-))