vineri, august 01, 2008

Iar s-au aliniat planetele

Asta este explicaţia pe care o bag la înaintare ori de câte ori mi se întâmplă lucruri bizare. Cum ar fi să râd isteric atunci când situaţia e maro. Sau să dorm 13 ore după un week-end de relaxare completă. Sau să fac fixaţii pe anumite culori - o săptămână nu ies din roşu. Sau să mi se pună pata să plec undeva departe. Dar exact atunci, cu bagaj făcut şi bilet de avion.

Azi a fost cu poftele bizare. Nu din alea de sarcină, ci pofte de oră fixă. La 12 punct m-a pocnit cheful de brânză. Rău. Aşa că am devorat juma de kil de caş şi telemea de oi până am simţit că stomacul zice "hopa, mai lasă loc şi pentru mai târziu", că după capul meu terminam şi restul. Apoi, la 4 fix am simţit că mor dacă nu beau o cola rece. Dar nu orice fel de cola rece. Ci cu multă gheaţă, cu felii la lime şi neapărat să fie cola la sticlă mică. De sticlă. Păi normal, că asta are gust bun, aia la pet de 2 litri nu mai e cola. Pe la 5 s-a făcut de ciocolată. Dark. Nu am găsit aşa că mi-am reprimat nefericit dorinţa.

Şi rău am făcut. Pentru că pornind spre casă a început să-mi zboare mintea la fantezii. Culinare, normal, ca despre asta e discuţia de azi. Şi cum sunt fată simplă, din popor, nici fanteziile nu sunt elaborate. Dublucheese. Of, iar? Nu se poate să treacă o lună să nu mă apuce pofta. Şi cred în continuare că ăştia pun droguri. E clar, altfel nu-mi explic. De fapt mie mi se pare suspect de aromată chifla - pot să jur că dacă o adulmec mai bine aduce a marijuana. Iar chifteaua sigur are un strop de haşiş. Ca să nu mai zic de shake-ul de ciocolată. Curată dependenţă.

Pentru o secundă mă gândesc să schimb traseul, poate-mi trece. Ei, aş! Deja simt în nări mirosul de carne prăjită.

Pun la bătaie tactici neortodoxe de descurajare. Ce mi-ar putea face rău? Prăjeala. Ei şi, dacă bila mea a suportat cu stoicism pârjoalele moldoveneşti de la Bacău nu face ea faţă şi la o felie de carne şi-o bucată de ceapă călită? Ce altceva? Îngraşă. Ete na, mai e loc (deocamdată). Pffff, o să-mi îngroaşe arterele şi o să mor în chinuri peste 50 de ani. Doamne ajută să ajung acolo! Celulita? Ei bine, dacă-o fi şi-o fi să mă pricopsesc şi cu asta de la o amărâtă de chiftea cu brânză cheddar, o să fac 5 bazine în plus la înot. Sau o oră pe stepper. Sau mai bine masaj. Daaa, masaj.

Nu, cu metoda asta nu funcţionează. Sunt la un semafor distanţă de Mc, aşa că fac ce ar fi trebuit să fac de la început. Intru la McDrive şi-mi fac pofta. Plus îngheţată ca să nu-mi scadă subit glicemia cu gândul că am ratat ciocolata de la ora 5.

De-abia acum, în miez de noapte, mă simt şi eu normal(ă). Aflu că mâine e eclipsă de soare. Bun deci, cum spuneam, există o explicaţie pentru toate astea. Iar s-au aliniat planetele. Noi să fim sănătoşi, că poftele vin singure.

13 răspunsuri:

Anonim spunea...

Aiurea, esti gravida !

PS: serios acum; prin o mie nouasute toamna (1999?) cind a fost eclipsa totala de soare, in miezul zilei, desi tocmai luasem prinzul ca sa scapam de o grija, am simtit subit un lesin EXACT in momentul in care soarele a intrat in umbra. Am intrat rapid in casa (noroc ca stau la et. 1) si am devorat juma` de pepene. Ca dovada ca traim si cu energia de la Soare desi nu avem clorofila. O sa am grija azi pe la 12,20 sa am niste ciocolata cu mine ! Si nici macar nu glumesc.

Anonim spunea...

Marian S., păi noaptea înseamnă că dormi în cămară, că e întuneric destul. Eu, măcar glumesc.

Eu zic să stai liniştit nea' Mariane, că nu păţeşti nimic azi. Mergi pe mâna mea. Las-o dracu' de ciocolată că supravieţuieşti şi aşa.

Ai grijă numa', cu ochii după soare, să nu te facă la buzunare vreun bucureştean din Chitila! :D

Pisicot spunea...

Marian S, eu gravidă nu sunt, parol, pe testate! Dar tu vârcolac eşti, sau pe aproape. Şi cum, te-ai săturat cu pepene la eclipsa din 99?!

kmi spunea...

Eu, ieri, am avut un chef de plans de numa'-numa' si asa ma gandit azi dimineata cand am auzit la stiri de eclipsa "deci, asta era..." :)

ruxa spunea...

eu n'am simtit nici o treaba dubioasa. planete mele nu sunt aliniate, pasamite. stau brambura, d'aia nu ma prind ce si cum :))

mi se pare ca mai e ceva cu nush ce planeta care o sa se supervada pe 27 august... sau a fost in iulie?!

Pisicot spunea...

Kmi, să vezi astazi ce-o să fie :D
Ilinca, tu nici să nu ai pretenţii. Până pe 10 trăieşti într-un glob de sticlă. Autisto!!!

innuenda spunea...

Pisicot, ai făcut urgie, mamă!:))
Şi acum dai vina pe planete!

Pisicot spunea...

Innu, nu ştiu ce să zic. Se pare că sufăr de PES (pre-eclipse-syndrome). Că azi nu mai am nimic. În afară de faptul că am dormit mult şi de-abia m-am trezit, azi mă comport (aproape) normal :D

Anonim spunea...

Deci d'aia nu pot eu să prestez nimic azi? Pentru că s-au aliniat planetele?
Înţeleg să dormi până târziu, dar să dai iama aşa în frigider... Nu-i corect! Mai "de vară" cu poftele, că se depune brânza :D!

robin simion spunea...

eu sunt mare pofticios. imi tuna cate ceva in cap si plec imediat sa iau. :)

am simtit zilele trecute pofta de rontaieli cu bere. si am luat: bere. si: alune, porumb, alune in coaja, popcorn, creveti tailandezi, seminte. acum cand ma gandesc.... buee.

oi fi gravid?

Pisicot spunea...

Robin, tu eşti mereu gravis :P
Buburuza, se depune brânza da' o dau jos în zilele în care nu mănânc mai nimic. Totul merge în buclă :D

ruxa spunea...

pisicot, mi'ar placea mie in glob, ca'as fi ferita de exterior, da' nu's. si nici exteriorul nu e ferit de mine! - in sensul in care zilele astea am lasat la o parte fineturile si menajarile de orgolii. totul trebuie facut repede si bine si vai de capul alora care intreaba de doua ori "cee sa faaaaac?" :)

Pisicot spunea...

Tot nu te cred. Hai că te scot eu din glob duminică :P