marți, iulie 29, 2008

Dezlegare la turme

Am tot încercat să evit în ultima perioadă mixul de faună din Bucureşti. Nu că în alte părţi o fi mai bine, deşi înclin să cred că în Braşov sau Oradea e mai altfel. Adică întâlneşti pe străzi şi animale din acelaşi regn. Pisicile sunt un exemplu bun.

Mi-am schimbat chiar traseele de plimbare şi locurile unde obişnuiam să duc la pieire contul bancar. Şi o perioadă am reuşit. M-am fofilat elegant şi-am salutat din mers trompetele sclipicioase şi burtoşii sleiţi de căldurile oraşului, şepcile paietate şi genţile orbitoare, curelele cu logo la vedere şi tocurile cui asortate cu maieurile de Obor.

Acum câteva seri însă m-am lovit la propriu de turma pierdută. Visam în lumea mea mergând aproape teleghidată, desenând în minte contururi de plaje pustii, orizonturi perfecte, piele bronzată şi mirosind a mare, cocktailuri leneşe... Când, la propriu m-am ciocnit de realiate. Un domn borţos, cu pantofi de lac şi cămaşă alb-neon, cu gel şi parfum în exces m-a călcat efectiv pe bombeu. Fiind în sandale, am resimţit cu lacrimi în ochi impactul. Acum, toate bune şi frumoase dacă şi-ar fi cerut scuze. Dar nu. Porcul spinos şi-a continuat convorbirea telefonică (cum altfel? ţinând telefonul oblic să se vadă bine marca; şi bonus degetul mic ridicat falnic) şi ignorându-mă complet.

După care, când credeam că am scăpat, m-am întâlnit şi cu viţica bălţată. Probabil verişoară bună cu porcul spinos de mai devreme, că altfel nu pot să-mi explic. Aici măcar am apucat să ne privim în ochi. Am recunoscut acei ochi de viţică blândă. Perfect goi. Blank. Nu spun nimic. La propriu mi s-a părut că văd hăul în el. Ok, exceptând machiajul. Bălţat. În schimb buzele ţuguiate şi lăcuite abuziv îmi sugerau multe. Problema ei (problema de moment că sigur avea şi altele) erau pachetele. Punguţe peste punguţe de cumpărături. Şi pe lângă ele, eu. Că oricât de slabă aş fi, nu aveam cum să încap odată cu pachetele prin acelaşi loc. Frână eu, frână ea. Se uită. Blank. O invit, că doar are sacoşe. Ea ezită. Acelaşi blank. Mă pornesc deci sprintenă înainte. Se uită preţ de o secundă şi ţâşneşte şi ea. Ouch. Şi-a înfipt cutia de pantofi în piciorul meu. Celălalt decât piciorul călcat mai devreme. Mă zbat să scap dar văcuţa vine cu o idee salvatoare. Ridică restul de pungi peste cap în dorinţa de a le trece peste mine. Îmi arde una scurt în moalele capului. După cum a sunat cred că erau farfurii. Sau căni. Ceva. Sau era de la mine? Hmmm. În final şi-a cerut scuze. La fel de blank însă.

Cauza e pierdută. Turmele au fost dezlegate. Porcii spinoşi şi viţicile cu privirea lină au invadat oraşul. Fuge cine poate.

40 răspunsuri:

ruxa spunea...

aaaa.. pisicot, esti prea toropit de caldura, sau ce'i cu tine. adica nu ma asteptam chiar tu sa intorci obraz... aaa, piciorul. mie imi e clar ca porcul spinos s'ar fi ales macar cu un "alooo, uita'te, dom'le, pe unde mergi" sau macar un "alooo, noi, la bucuresti, spunem pardon!" (ceea ce nu e adevarat, stiti cu totii, dar nu poti sa'l faci pe om taran asa, in fata!)
cat despre indecisa, cred ca un "pisi, te decizi azi?, ca ne trece viata", tot si'ar fi luat!

deci putine lucruri ma enerveaza instant, da' fazele astea sunt printre primele pe lista.

innuenda spunea...

Bine scris, pisicot! Ai fost în mână!:)

Pisicot spunea...

Ilinca, Pisicot nu e toropit. Şi nici ZEN nu e, unfortunately. Dar are senzaţia că iroseşte aiurea energia. Eeeee? Ce zici de asta? Plus că m-a distrat. S-o vezi pe aia cu pungile :-))
Innu, sărumâna, aş putea adăuga că am fost şi în picior ţinând cont de aventuri...

Anonim spunea...

da, pe strazile bucurestiului e ca-n filmele cu zombies...numai ca acolo e ok sa-i impusti in cap. aici nu ai voie. din pacate. as fi fost un bun hitman...

kmi spunea...

Inainte sa am masina, aveam zile cand, daca pateam faze d'astea ma podidea plansul instant. E adevarat, aveam mult mai multe momente depresive, si mai dese, pe vremea aia. Intre timp m-am vindecat.
Postarea asta a ta m-a facut sa ma gandesc la stirea despre "Partidul pietonilor" care-si propune, printre altele, ca in 20 de luni sa determine cat mai multi oameni sa-si "abandoneze" masinile...cu rusine marturisesc ca nu ma voi inscrie in randurile partizanilor acestui partid...
Altfel, "dezlegarea" - esti tu draguta - mie-mi pare a fi invazie in toata regula :)

Pisicot spunea...

Samurai, ar fi mişto să fie ca în jocurile pe calculator. Bangggg! Deja mă simt un fel de Lara Croft...
Kmi, şi gândeşte-te că astea s-au întâmplat într-un mall. Dacă eram pieton în adevăratul sens al cuvântului...
Dezlegarea, da, sună într-un fel :)

Anonim spunea...

Stimata doamna...ati fost cam doamna :)))Desi, desigur, nu merita sa te cobori la nivelul porcilor spinosi, cred ca eu i-as fi zis ceva...Nu stiu ce, in functie de inspiratia de moment.

Pisicot spunea...

Teo, e clar că e la inspiraţia de moment. Dar ce poveste mai spuneam eu azi? Plus că cine zice că a fost exact aşa?...
Şi da, sunt cam doamnă. Şi nu e bine observ.

robin simion spunea...

vorba unui prieten: in alte orase(unele si din tarile vecine) fetele sunt deghizate in fete simpatice nu in curve din hamburg.
de-aia tot plec in fiecare weekend.

Pisicot spunea...

Ce-ai mă cu curvele din Hamburg? :))

robin simion spunea...

nimic, inca :))

Anonim spunea...

Feeling lucky after your post! There are some hopes, thank God!

nelu spunea...

looks like the circus is in town :D

Pisicot spunea...

Tentat, în ce sens?
Ritchiu, eu credeam că am scăpat :P

Tentat spunea...

pisicot spunea: "Tentat, în ce sens?"
Oh ... sorry, nu am fost prea explicit. Păi chestiunea ar fi cam următoarea ... aveam impresia că există prea puţine specimene, pe cale de dispariţie, care să reprezinte for real ce ar însemna real true ladies, you know what I mean?! I know you do. Astfel, ziceam că există o speranţă de continuitate.
Much respect & admiration for the lady that goes by the nickname of Pisicot, also for other true real ladies! I'm your no. 1 fan! Stay true until the end of time!
That's it!

P.S.: A nu se interpreta ca flatare/complimentare ... doar un adevar constatat şi relatat.

Pisicot spunea...

Ok, acum am înţeles. Şi o iau în sensul în care trebuie :)
Mulţumesc şi te mai aştept. Şi o să te vizitez şi eu curând, pe îndelete.

Anonim spunea...

Eu v-am zis că nu mai viaţă nici în B.S. City. Nu mai e viaţă fără faună.
La Bruxelles ai încercat?!

Pisicot spunea...

Motanes, clar. Viaţă fără faună nu mai există. Dar măcar să fie plin de pisicuţe şi motănei :)
Bruxelles? Nu. Da' de ce tocmai Bruxelles? Sounds borring...

Anonim spunea...

Viena?!

Pisicot spunea...

Fusei :P

Anonim spunea...

Nu contează. Eu ziceam de un loc unde să trăieşti. Mie mi-ar plăcea Praga.

Pisicot spunea...

Aoleu. Nu. La Viena nu cred că aş putea să trăiesc. Dar aş putea sta la Paris. Aşa, vreo 3 ani :)

Anonim spunea...

Ce ma distreaza pe mine cel mai mult: provincialii care vin in Bucuresti ca musca la lapte si apoi se pling de mizeria orasului.
Tuturor eu le raspund: daca nu-ti convine de ce nu stai dracului la tine acasa ???
Alta este situatia pentru cei care ne-am nascut aici; daca nu putem sa ``emigram`` in alta parte (chiar in interiorul tarii dar in zone mai linistite) ne limitam la a ne trai soarta.
Eu am vorbit acum la modul general. Conform unei vorbe clasice ``persoanele de fatza se exclud`` mai ales ca nici nu cunosc statutul fiecaruia de pe aici. Dar indemnul de mai sus ramine valabil pentru oricine se simte cu musca pe caciula.

Pisicot spunea...

Marian, acum sar eu. Nu sunt din provincie, ba chiar mă simt foarte bucureşteană dar nu aş privi lucrurile chiar aşa. E un miraj, aşa cum şi emigrarea e un miraj. Evident, cui nu-i convine, să se ducă înapoi acasă. Dar unde? Unde nu e nimic de făcut? Unde mori de foame şi de plictis? Nu e atât de simplu...Pe de altă parte şi noi, bucureştenii tânjim să dăm naibii tot şi să ne mutăm la ţară. Adevărul e undeva pe la mijloc. Eu de exemplu aş alege un oraş mare de provincie. Gen Brasov sau Timişoara sau Cluj.
Revenind la subiect, mă îndoiesc că personajele mele erau provinciale :-))

Anonim spunea...

sau putin sucite cuvintele lui ritchiu: looks like the town is the circus.

zenit spunea...

Domnule marian s. da' matale crezi că oraşul ăla în care te-ai născut din întâmplare nu s-a clădit şi din impozitele plătite de provinciali?!

Sau crezi că eşti mai "capitalist" dacă bei garone de pe mileu, cu background din jaluzele verticale, ca la casierie la Electrica?! Dacă mă înţelegi ce vreau să spun.

Altfel, mai gândeşte-te că nu mai e mare scofală să ai buletin de Bucureşti, când, dacă ai chef, eşti în 2,5 ore la Bruxelles.

Dacă n-ai aflat, acum bagă şi în provincie tacâmuri de pui la liber şi poţi să cumperi lapte fără să te trezeşti la 5 dimineaţa.

Şi da, în provincie ajung şi ziarele şi revistele cu coperte lucioase, iar cablu TV s-a întins pe blocuri demult.

Aşa că poţi să vii liniştit în provincie, am putea fi chiar vecini. Dar ştii ce, lasă aerele astea de superioritate că nici aici nu te înghite nimeni aşa.

Garfield spunea...

:)) pisicile vad ca fac echipa:)

dap, nu vad nici eu legatura dintre a locui la oras sau la sat si a fi cocalar sau pitzi...

in alta ordine de idei, sa nu va bateti, ca mi-e lene sa intervin :)) da' si cand intervin... :))) chiar, opusul e "interplec"? ma rog :)) tema de discutie. :))

Anonim spunea...

@ motanes: Unde vezi tu accente de superioritate ? Am spus ca as ``emigra`` si eu intr-un oras mai mic, mai curat si mai linistit. Ultimele vizitate de mine sunt Sighisoara si Tirgu Mures si zau ca TM mi-a facut o impresie buna. Jegul din Bucuresti este adus de cocalari si parveniti, sa fie clar. De pitzipoance si curve scolite in vest si iesite la pensie. De ``barosani`` veniti de te miri unde cu bani furati in occident. Acuma isi cumpara case pe unde apuca si apoi devin bucuresteni ``instant``. Am eu un asemenea vecin care dupa trei luni de la emigrarea din Bacau se intreba unde este locul lui de parcare, ca are si el vechime in bloc ???
Deci, stimate motanel suparat, nu am nimic cu oamenii care stau la locul lor, chiar ii respect. Nu am nimic nici cu cei care au venit aici de-a lungul timpului dar s-au civilizat si adaptat. Am in schimb un mare ``respect`` pentru parveniti si pe astia am sa-i alerg ``om la om pe tot terenul``.

Anonim spunea...

@ Pisicot: am uitat sa scriu mai devreme.
Cu tot respectul pentru oamenii CARE S-AU NASCUT SI TRAIESC ACOLO DE MULTA VREME eu te sfatuiesc sa scoti Brasovul de pe lista ``occident`` si sa il pui pe lista ``orient``. E pacat dar Brasovul a avut si are in continuare soarta Bucurestiului chiar daca la o scara mai mica. Si nici nu amintesc bancul acela cu noua denumire a Brasovului.

Anonim spunea...

vaaai, ce te-ai enervat Marians....
si nici macar pe blogul tau :D

daca la brasov te referi ca iashov, atunci e veeche!
si daca nu e asta insemna ca eu sunt vechi :| musiu

Pisicot spunea...

Garfield, ca de obicei îmi smulgi zâmbete la miez de noapte :)
Marian, lasă-mă să ştiu unde mi-ar plăcea să locuiesc. Încă îmi place Braşovul. Dar până la urmă e chestiune de gusturi. Şi cine a zis occident? Nu occidentul e cheia.
About2run, deci cum e bancul ăla? Sau sunt eu blondă. Sau e foarte târziu şi (iar) mi-e somn...

Anonim spunea...

madamme, sunt la fel de blond in dimineata asta, dar nu chiar atat cat sa ma cred arian :))

asa ca ati putea continua un pic ideea cu bancul, poate punem de-o bruneta desteapta ;)

Pisicot spunea...

About2run, înclin să cred că am gene bune, de brunetă veritabilă :) ...dar mi se mai întâmplă uneori să iasă blonda la suprafaţă (undeva pe la a 4-a generaţie cred că am avut totuşi o bunică blondă, altfel nu-mi explic!) :-))

Anonim spunea...

deci azi sunt blond all the way!!!
nu am nici o indoiala ca mostenirea genetica e de foarte buna calitate, se vede de altfel din frecventa cu care vizitez blogul acesta, m-a convins ;) dar eu inca nu stiu bancul :-??

era sa mai zic, asa ca in idiocracy, blonda... cu picioare lungi? :))

Pisicot spunea...

M-ai pierdut.... Deci eu chiar nu ştiu bancul. Sau, în fine, nu m-am prins de poantă.
Blonda cu picioare lungi nu ştiu cine e :P

Offtopic, asta cu moştenirea genetică mi-a amintit de altceva, ceea ce mi-a inspirat un nou subiect de postat :)

Garfield spunea...

ma bucur ca zambiti, domnisoara pisica :)

Anonim spunea...

hehe, care banc, ca nu eu am inceput... era pomenit doar in Pisicot: "About2run, deci cum e bancul ăla?"

eu n-aveam chef de bancuri, vorbeam serios cu marians, despre brasoave si alte agitatii.... eram chiar deschis comunicarii :D

Pisicot spunea...

Măi, şi eu :D

Anonim spunea...

Pai hai sa revin eu, daca tot nu stiti bancul (sanchi).
Pe vremea odioasei dictaturi se spunea asa: stii cum se numeste mai nou Braşovul ? / Iaşov.
Gata, nu mai esti blonda.
Ca unul care cunoaste bine subiectul eu am scos Brasovul de pe lista de ``orase transilvane adevarate``.
Plimba-te pe harta de la Fagaras, Sibiu, Sighisoara spre vest si spre nord.

Pisicot spunea...

MarianS, eu tot nu râd. Poate nue banc sau poate e prea vechi. Sau e de la eclipsă :D
Dacă mie încă îmi place Braşovul, ce vrei? Deşi Cluj de exemplu sună mai bine...