joi, iulie 24, 2008

Despre mărimea care contează

Deunăzi, plimbându-mă agale prin Mall-ul cel nou, ăla mare şi năucitor, mi-a atras atenţia o vitrină. Vitrină a unui magazin cunoscut, să-i spunem brand internaţional. În vitrină, lângă 3 manechine de copii aschilambici, era un anunţ.

"Preţurile produselor pentru copii variază în funcţie de mărime. Vă rugăm verificaţi."

Adică ce să verific? Mărimea, preţurile sau copilul? Nu pot să cred că (încă) se mai poartă chestia asta demodată, ruptă din cataloagele Neckermann 1988. Deja îmi închipui două gospodine la cumpărături. Una are un plod de vreo 5 ani, slăbuţ. Alta, unul de vreo 3 dar bine făcut şi crescut în virtutea chiftelelor, şeicurilor şi cartofilor plăsticoşi îngurgitate de la prietenul Ronald. Prima ia haine mai mici, deci mai ieftine, a doua plăteşte mai mult, că doar nu se mândreşte degeaba cu rotofeiul în care a investit strategic chenzinele.

E corect? Nu ştiu. Dar dacă s-ar aplica şi la ţoalele pentru doamne? Ar funcţiona pe principiul "ai fost vacă şi ai băgat în tine papanaşi, clătite şi tocăniţe toată vara? pune mâna şi plăteşte! 5 cm în plus pe şoduri fac 15 lei" - n-ar fi rău, ia să vezi cum s-ar sensibiliza. Dacă le spui "treci la dietă că ai pus pe tine şi nu mai încapi în 36-ele de anul trecut" zice că ţi se pare. Aşa, durerea acută la portofel s-ar putea să le trimită direct la sală.

Eu m-aş gândi o campanie pornind de la ideea asta. Hmmm...

26 răspunsuri:

hadean spunea...

eu deja ma gandesc :-)))

kmi spunea...

Mai, nici macar nu ma gandesc ca unele persoane vor plati mai mult, ci la faptul ca eu voi plati putin. Si acum ca am explicat ce vroiam sa spun, super idee!

Pisicot spunea...

Adi, hai să facem o treabă :-)
Kmi, ai grijă că vor fi altele care vor plăti şi mai puţin...:P

Monica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
innuenda spunea...

Eu spun că nu ar ţine ideea. Mâncatul de papanaşi, clătite şi tocăniţe este o plăcere cu apetit de viciu. Şi,la fel ca orice viciu, se cere satisfăcut. Cu orice preţ.

La ţigări şi băuturi nu a mers cu scumpirile succesive. Probabil că nici cu tumorile pictate pe pachetul de ţigări nu vor avea succes mai mare la vicioşi.
De ce ar merge la haine pentru mâncăcioşi?

Plus că nici magazinele nu s-ar scoate cine ştie cât cu preţul heinelor per mărime.
Asta pentru că oamenii care au kilograme în plus nu sunt preocupaţi prea mult de vestimentaţie. Ştiu că nu-i trebuie chelului tichie de mărgăritar şi îşi cheltuie banii în alte părţi.

Cum pentru unii shoppingul este viciul şi mâncatul este strict necesar, pentru ceilalţi mâncatul este viciu şi shoppingul strict necesar.

Nu sunt, deci, în targetul magazinelor de haine. Dacă nu mă înşeală intuiţia, preocupate sunt mai ales adolescentele şi tinerele, până-n 25 de ani, care iau compulsiv deciziile de cumpărare.

Monica spunea...

eu am avut asa ceva in cap stand la check-in in aeroport.de teama ca bagajul meu va depasi cota permisa de bilet, ma uitam urat la niste supraponderali care, cu tot cu bagaj, ar fi cantarit de doua ori cat mine si valijoara mea. si ma gandeam daca sa nu intreb impertinent pe ei de ce i+a lasat cu kilograme mai multe, chiar daca nu in bagaje:)

Pisicot spunea...

Monica, foarte tare :-)))
Innu, nu eşti în target dar nici target sub 25 nu e, crede-mă. Eu aş panica dacă cineva mi-ar spune că plătesc x lei în plus pt că am fundul mare sau coapsele cu 3 cm mai mult decât trebuie. M-aş oftica rău că arunc banii din motivul ăsta (ruşinos) :-)

Garfield spunea...

hmm, nu te-ai prins: e vb de o campanie impreuna cu ministerul sanatatii... surplusul de greutate se plateste, pe principiul consumi, platesti :)) si astfel se incearca corectarea "trendului" generatiei mc donalds si saorme...

din aceeasi serie, avem anuntul: reduceri exceptionale: pantofi din piele de dama. avantajos.

oricum, acum am inteles eu de ce apar fetele astea mai durdulii cu buricele (si burtile, ca sa nu zic suncile) goale: au luat hainute la un pret bun :)

maria spunea...

lol....dar o sa rizi, am senzatia ca inca exista, tot pe niste cataloage germane. otto sau quelle

Pisicot spunea...

Garfield, ba chiar asta spuneam şi eu. Cât despre explicaţia cu şuncile la vedere...măcar să fie aşa :)
Maria, da ştiu. Şi Otto şi Quelle. Nemţii tot nemţi. Jenant.

Anonim spunea...

Mda, chestia asta cu mărimea se aplică şi în cadă, nu ? Doi mai mici încap, doi mai mari încap... pe rînd!

Anonim spunea...

Is it only me? Ca nu prea pricep... Ce e ciudat in faptul ca o hainuta de copil de 6 luni e mai ieftina decat una pentru un copil de 6 ani? Sau o bluzita 36 costa mai putin decat una 56 (aia e bluzoaie, nu bluzita, dar nu despre asta vorbim). So?

miki spunea...

da' de ce sa fie toate slabe si frumoase?! mie imi place concurenta mai putina. si asa viata asta e grea... :)

Pisicot spunea...

Marian, corect.
Altă Monica, nu îţi dau dreptate. Body-urile pentru un bebe de 6 luni arată cu totul atfel decât o hăinuţă pentru un copil de 6 ani. Aici era vorba de diferenţe între copii de 2 şi 3 ani de exemplu. Deci pe acelaşi model. Iar diferenţa între 36 şi 56 crede-mă că nu e doar de mărime, ci şi de model. Nu cred că cine poartă 56 poate purta un model croit pentru 36 şi nici invers.
Miki, ca tine slabă, frumoasă, cu piciore lungi, cu... mai rar :)

miki spunea...

dadada, tell me mooooooooore! :))) iti dai seama, potrivit campaniei tale, intreaga lume ar fi plina cu fete de-astea de le descrii tu. loc de nascut frustrari si alta nu, iti zic!

iar hainele copiilor sunt oricum nepermis de scumpe. adica... vazusem chiar zilele trecute un bolero.. divin ce-i drept, pentru o fetita de 1 an. costa cat un bolero pentru mine. si nu se pune problema de marime. ai vazut doar, nici adultii nu ajung la inaltimea mea, daramite o fetita de un an! :)

Pisicot spunea...

Miki :-)))
Restul complimentelor în particular, că iar se agită spiritele masculine la bine pe blog. Eu aş mai fi spus dar sigur (iar) se interpretează :P

Nashu_mare spunea...

Damn it! Am facut floricele degeaba ca ati lasat-o moale.

Pisicot spunea...

Naşule, orele sunt târzii iar noi sunte fete cuminţi, fiecare foarte măritată :D

maria spunea...

fiecare foarte maritata in felul ei, as adauga

miki spunea...

maria, va trebui sa detaliezi asta cu foarte maritata in felul ei. mi-e teama ca inteleg exact ce sugerezi :)))

Pisicot spunea...

Chiar aşa. Maria?
Hmmm...

Anonim spunea...

Ia, va rog, explicati voi singure cum devine asta cu ``fiecare maritata in felul ei`` ca sa se agite spiritele masculine pe blog. Ce, asta e lucru rau ???

Pisicot spunea...

Marian, poveste mai veche asta cu "spiritele masculine" :)

miki spunea...

cred ca nici maria nu mai stie ce a vrut sa zica. altel nu inteleg de ce ne-ar ignora. hm...

Pisicot spunea...

Maria? E mare şmecheră. Aruncă bomba şi fuge :)

ruxa spunea...

fuge si din tara :))