joi, iulie 10, 2008

Exhausted

Poate că ieri nu au fost o mie de grade, aşa cum ne-au ameninţat disperate domnişoarele de la tv, dar ploaia a venit. S-a anunţat timid după-amiază, cu vânt şi foşnet, cu nelinişte. Apoi, mai pe seară, şi-a trimis solii - nori războinici pe care i-am prins pe picior de luptă prin trapa maşinii.




După care - linişte. Am aşteptat, am aşteptat... Pe la 12 am pornit prin oraş căutând mirosul stropilor căzuţi pe pământul încă fierbinte. Nici urmă de ploaie. Doar vânt. Rece şi nehotărât.

Mai târziu, în toiul nopţii s-a pornit. Răpăială perfectă. Pe asfalt, pe marginile ferestrelor, pe cutiile de aer condiţionat, pe capotele maşinilor. Cu ochii închişi îmi închipuiam clăbuci gigantici, vârtejuri de picături, şiroaie prelingându-se haotic.

Apoi s-a liniştit. Am aţipit greu încercând să-mi clădesc visele din povestea de afară. Mă trezeam (prea) des să ascult ce se întâmplă.

În final, spre dimineaţă am adormit profund dar am fost trezită de bubuieli perfide, mai aproape, din ce în ce mai aproape. Nu am văzut fulgerele dar sunt convinsă că au fost un spectacol. Am preferat doar să-mi imaginez (din intimitatea patului) ce se întâmplă acolo, afară.

Acum mi-e somn. Toată povestea asta cu ploaia, cu norii, cu tunetele, cu fotografiile, cu drumurile, cu gândurile, cu visele, cu aşteptarea m-a cam obosit.

21 răspunsuri:

innuenda spunea...

Măi,fetelor, dar ne-a muncit ceva noaptea trecută.
Mie mi-a plăcut. Mai vreau :)

Pisicot spunea...

Şi cu băieţii ce facem?
:-)))

ruxa spunea...

innu, pai presimt ca numa de furtuni d'astea, mai degraba seci si uscate, o sa avem parte vara asta. adica ok, a si plouat, dar la cata furtuna a fost, cata incarcare si descarcare electrica, ar fi trebuit sa ploua cam trei zile cel putin. dar si mie mi'a placut. si mai vreau!
si acum o sa spuna lumea ca s'tem nesatule :))

ruxa spunea...

cu baietii? cum adica CE facem cu baietii? ia mai du'te tu pe la mine in vizita si mai uita'te odata cum proceda viitoarea doamna bocanila. la la laa laaa :))))

Pisicot spunea...

Păi dacă Innu zice "măi fetelor" :-))

innuenda spunea...

Păi am zis măi fetelor în contextul în care ilinca a pozat fulgere toată noaptea, maria a dormit si regretă că nu a surprins niciun fulger şi nu putea participa la povestirile de as'noapte,eu şi pisicot am dormit dar am auzit/văzut manifestările furtunoase. Nu am auzit niciun bărbat să comenteze cu atâta aplomb un fapt legat de vreme, în afara, desigur, a lui ritchiu şi a englezilor. Dar ei nu se pun, că la ei este deja rutină :D

Pisicot spunea...

Ritchiu merge pe burtă că s-a lăudat cu 1000 de grade. Şi n-or fost!

maria spunea...

eu inca regret ca am pierdut spectacolul
innu- ieri la serviciu erau si multi baieti comentatori de furtuna sa stii....

ruxa spunea...

lasa, maria, tu te anrenezi pentru olimpiada. olimpiada de somn :)

innuenda spunea...

maria, or fi fost, dar dacă au fost la serviciul vostru, eu nu aveam cum să ştiu de ei!:)
Şi gata, lăsaţi-mă să mă car la birou că am o ziiii, înainte de 21.00 nu scap!

Pisicot spunea...

Deci Innu...să ştii că nu ne impresionezi. adică pleci la 1 la birou şi te plângi că stai până la 9??!
Maria, eu zic să vorbeşti cu Nelu să-ţi spună când mai vine o furtună, îţi pui ceasul să sune şi gata. Faci poze, tragi sunete, tot tacâmul.
:)

maria spunea...

ilinca- da, si ce imi mai place.......

hadean spunea...

mie imi place cum scrii:-)
foarte...vizual:-)

Pisicot spunea...

Adi, am înţeles aluzia. Adică să pun mâna să mai scriu şi să las naibii pozele. Ok...

hadean spunea...

nu am spus asta:-)
hmm.cred ca am intrat intr-o capcana si orice spun poate fi folosit impotriva mea:-).tac.

Pisicot spunea...

Nu, spune. Acum e momentul :-)

ruxa spunea...

ne ne ne ne, adica si tacerea poate fi interpretata

maria spunea...

acu ca m-am linistit cu ziua asta, am doua obiectii. prima ca zici despre furtuna de ieri, postind azi. si ma si gandeam ca a mai fost o furtuna pe care am pierdut-o. si doi- ca nu sunt de acord cu "disperarea domnisoarelor de la tv". chiar a fost asa cum au zis, adica 37 de grade. zau, am vazut la masina

Pisicot spunea...

Deci...Adi, aştept comentariile în particular :-)
Maria, păi am scris la miezul nopţii. Na, trecură câteva minute peste... Şi zău dacă fătucile astea nu sunt panicate de zice că le calcă trenu'. Or fi fost 37 la tine în maşină, da' n-a fost de leşinat pe stradă, aşa ca acum două săptămâni. Parol!

maria spunea...

pai nu a fost ca a fost doar o zi

Ana spunea...

vad ca iti plac mult norii.
daca nu cumva ai citit o deja, poate ti ar face placere sa citesti Teoria Norilor de Stephane Audeguy. E o splendoare...parerea mi