miercuri, iunie 04, 2008

Black again

Mi-am schimbat părerea. Asta ca dovadă că oamenii totuşi se schimbă. Scriam acum câteva luni că mi se pare o pierdere de timp să îţi speli maşina. Să umbi de nebun prin oraş să găseşti o spălătorie liberă. Să stai la coadă. Să dai şpăgi babane ca să fii sigur că iese treaba bine.

Ei bine, după ce am ocolit sistematic iar spălătoriile invocând iar diverse motive, m-a cuprins ruşinea. Rău de tot. Adică...degeaba mă îmbrac eu frumos şi mă aranjez dacă ajung să închid portiera cu călcâiul. Sau cotul. Şi să suflu praful înainte de a avea curaj s-o deschid dimineaţa.

Aşa că mi-am luat inima în dinţi şi am spălat-o. Am găsit chiar o spălătorie aproape unde au rezolvat-o ieftin şi bine în juma' de oră. Pfff, nici n-o mai recunosc! Şi, funny thing, m-am îndrăgostit de ea aşa cum e acum. Iar planul este să trec pe acolo măcar la o lună.

Bine, mi-e teamă doar de un lucru. Din experienţă ştiu că dacă mi se pune pata pe ceva, devin uşor exagerată :) ...adică nu aş vrea să ajung ca moşii. Să ies din casă cu sticla de apă şi cârpiţa ca să o lustruiesc. Cum am făcut dimineaţă, spre ruşinea mea. Ok, există o explicaţie. Un porumbel s-a stricat la stomac fix pe trapa mea. Din zbor.

So, we're
black again.

55 răspunsuri:

maria spunea...

hahaha si eu am spalat-o simbata. si cihar am incercat la vreo 5 spalatorii, ca ba era coada ba inchis. dar m-am ambitionat, numai ca sa redescopar vechile zgarieturi. oricum sa stii ca si eu mi-am propus sa o spal MACAR odata pe luna

Pisicot spunea...

Moooaaamăăăă, e clar, e ceva în aer :)

robin simion spunea...

eu planuiesc sa o fatzuiesc azi. mare noroc ca nu prea se vede murdaria.

sa ma vezi cum sunt dupa ce o spal. parca sunt un psihopat. ma uit la fiecare gaza, samanta de copac sau fir de praf. ca sa nu mai zic de darele de apa care se fac de la cele 3 incuietori si de la oglinzi.

maria spunea...

o noua moda. sa avem masinile curate

robin simion spunea...

merge si un film: Cu masinile curate

hadean spunea...

dacă vă spun că îmi spălam maşina în fiecare săptămână (plus curăţat interior), poate chiar de două ori la exterior, o să mai vorbiţi cu mine?

maria spunea...

hadean- eu cel putin nu. adica eu cind am zis ca am spalat-o simbata ma refeream doar la exterior. interior tura viitoare, ca se invata

hadean spunea...

maria, ţie nu-ţi spun în cazul ăsta:-)

robin simion spunea...

hadean: nici macar nu e recomandat sa o speli asa de des. se duce pe copca vopseaua. nu te deranjeaza sa mergi cu metalul gol, nu? :))

Pisicot spunea...

Adi, eu da :)
Cum Maria fără interior?! Asta-i ca aia cu deodorantul fără duş :-))) Dacă tot e să fie curată, să fie nene şi înăuntru!

miki spunea...

chiar si eu mi-am propus sa o spal MACAR o data pe luna de cand sotul meu, un tip deloc grijuliu cu spalatul masinii, mi-a spus ca o sa se supere masinuta pe mine de cat de mult o ignor in murdaria-si. dar eu sunt abia in stadiul in care ma gandesc ca intr-o zi o sa caut op spalatorie. hm... as putea incerca chiar azi. e miercuri, ajung pe la 9 la spalatorie.. ar trebui sa fie liber. hai ca poate maine sunt si eu neagra din nou!

hadean
pe mine nu ma mai surprinzi. innu e la fel de constiincioasa ca si tine, si-a asumat ea toata surprinderea mea. dar totusi... zau, e risipa! de timp, de bani.. si da, e nesanatos pentru masina!

Pisicot spunea...

Să nu uit! Adi, eşti fecioară, nu? Aşa se explică...
Miki, tu ai o datorie faţă de a ta. E nouă :)

miki spunea...

nu mai e noua demult! ba chiar e mult mai veche decat a ta! adica... are deja aproape 8 luni! in mod normal m-as gandi deja sa o schimb peste vreun an si un pic, dar pe-asta mi-am luat-o pe termen mediu. mediu sau lung.

mmmm.... mediu. :)

maria spunea...

anca- pai nu era nicio revista noua care sa ma faca sa am rabdare. deci nu, nu si in interior

Pisicot spunea...

Maria :-)
Miki, a mea are 3 ani :D

hadean spunea...

pisicot, întrebarea ta se traduce prin "eşti tras cu cheiţa, nu?" :-)
maşina era colantată integral deci vopseaua nu avea de suferit. în schimb sufeream eu când vedeam că-i jegoasă sau când mai urca în ea câte unul care uita să scuture copitele după ce a trecut prin băltoacă:-)
oricum, am scăpat de corvoadă, acum conduc ce găsesc prin parcare şi firma la care lucrez e dotată cu spălătorie care ia la rând toată flota, deci o dată pe săptămână tot se spală, orice maşină ar fi.

hadean spunea...

miki, deci m-ai citit şi tu, vaaai, carte deschisă ce pot să fiu:-)
pe de altă parte, faptul că mi-am pierdut capacitatea de a surprinde femeile (chiar şi fără interes) mă pune pe gânduri :-)

miki spunea...

hadean
macar poti incerca mai departe. nu stii niciodata cand iti reintri in mana!

Anonim spunea...

Bravooooooo! (phew! în sfârşit... :-) )

miki spunea...

pisicot
bineeee... poate sunt putin dezorientata in timp :D

Anonim spunea...

eu am fost ieri la un eveniment si mi-a fost asa de rusine ca e murdara ca am ascuns-o prin porumbi. am spalat-o si eu azi :)

maria spunea...

concluzia e ca rusinea e cea care ne face sa spalama masinile. cu exceptia lui hadean, desigur. urmeaza o scurta perioada de interes, cind ne place sa o vedem asa stralucitoare si pe urma asteptam iar rusinea.....

Anonim spunea...

dus fac mai des :D
de cate ori gatim pe luna/saptamana?
de cate ori facem curat?
de cate ori mancam la restaurant?
_"_ cafeaua de dimineata in cafenea?
_"_ citim o carte in cafenea?
etc.

Pisicot spunea...

Pfoooaaaa, deci (iar) am generat o mişcare de amploare!
Adi, mă refeream la faptul că "fecioarele" sunt mai bibilite :D

hadean spunea...

pisicot: da, am auzit si eu despre asta:-)

Pisicot spunea...

Păi şi nu e aşa? :-))

ruxa spunea...

mda, cre si avioanele alea erau cam murdare. cre ca de'aia le'am si pierdut, era o kestie de la subconstient ca nu ma urc io in asa avion nelustruit! :))

hadean spunea...

pisicot: cam e:-)

Pisicot spunea...

Ilinca+Adi :-))

miki spunea...

na, ca si a mea e neagra din nou. fara legatura cu evenimentul de ieri la care am dat nas in nas cu rares. adica el a dat nas in nas cu mine :) si chiar daca si eu am parcat-o in porumb, dar a fost din lipsa de alternative. deci am spalat-o pentu ca planuiam demult treaba asta si, daca vrei pisicot, poti sa te numesti muza mea. merge?

maria spunea...

rares- intrebarea aia cu de cite ori gatim retrage-o te rog. ne jignesti, serios. in fiecare zi gatim, ce intrebare e asta
miki- bravo, ai invins, eu notez data sa vad cind o speli din nou

miki spunea...

pai mai maria, pana si nelu incepuse sa ma intrebe insistent cand imi spal masina. chiar, te sa ma laud si la el.

...pariez pe minimum o luna jumate pana la urmatoarea spalare, dar sa nu spui asta aici, ca pe urma iar face cineva niste paralele si ma intreaba cand gatesc. ppfooaaa..

Pisicot spunea...

Miki, muza ta? Da, sună bine :) Da' mie să-mi spui unde ai fost tu cu Rareş aseară...
Adi, să nu uit. Să ştii că pe mine încă mă surprinzi. Plăcut :)

miki spunea...

eu cu rares am fost asearaaaaa.... dar stai sa ne sfatuim, nu pot sa vorbesc asa, fara sa fie si el de acord cu ceea ce urmeaza sa zic atunci cand suntem implicati impreuna in aceasta poveste cu iz de scandal. trebuie sa intelegi... :))

maria spunea...

miki- eu cu tavi am o problema majora. de cite ori ma vede ma intreaba daca am spalat masina....bine, eu ii spun ca da si la 3 saptamini dupa momentul H. dar de la o luna incolo se prinde.

Pisicot spunea...

Deci Miki, e clar :D
Maria, să nu te prindă Petreanu cu maşina murdară, atâta îţi spun. O să vezi de ce.

miki spunea...

ah,d e tavi m-as feri pana si eu! nelu e ok.

...inca!!

maria spunea...

pisicot- hahahaha, pai de obicei e cu tavi si tavi racneste primul. plus ca eu am mare noroc de culoare antijeg. de obicei o spal cind nu mai vad prin geam. asta daca nu ma limitez doar la 30'j de mii la baietii de la peco sa dea un pic cu apa....

Anonim spunea...

Maria, retrag intrebarea cu gatitul. gatiti mai rar decat mine???
Miki, sa nu te legi de nasu' meu, da? Poti povesti orice, da' sari peste aia cu nasu'... :)

miki spunea...

rares, niciodata pare mai rar decat gatesti tu? :D

dar de ce sa nu zic de nasul tau perfect conturat, ideal inglobat in totalul maiestuios, care confera o nota de maturitate dar totodata de inocenta copilareasca chipului tau? :D ptiu, ce ma pricep sa le zic!

Anonim spunea...

maiestuos! mwahahaaaaaaa! parca sunt colosu' din Rhodos... si ala s-a prabusit din cauza greutatii nasului. io cred ca m-ai lucrat la psihic cuca-racterizarea asta :))

miki spunea...

eu exact pe asta ma bazam! ;)

acum tu iti dai seama, bineitneles, ca eu habar nu am cum arata nasul tau, nu? ce sa zic, poate sunt eu lipsita de atentie la detalii, insa zau ca nu l-am observat!

Pisicot spunea...

Rareş, nu te lăsa impresionat de jună :D cu siguranţă te-a gugălit pe images şi ţi-a măsurat nasul. O ştiu eu!
Maria, încep să cred că e o combinaţie dubioasă. Adică...tavi plus petreanu.

hadean spunea...

pisicot, m-am mai liniştit.nu glumesc:-)

miki spunea...

pisicot draga, stiu ca ai ajuns la.. cum sa zic... maturitate, dar nu lasa furia sa te copleseasca! nu-ti lasa partea intunecata sa iasa la suprafata! nu unelti contra semenilor mai tineri! varsta este doar un reper, nu un element care sa te inversuneze! :D

Anonim spunea...

detalii?? whoaaa, asta e cel mai misto compliment ever!! :)) sa zicem ca, in antichitate, stramosii mei directi se inspirau din propriul facies cand inventau ceasul solar...

Anonim spunea...

Pisicot, nu vezi ca e invers? ca incerc s-o impresionez depersonandu-ma? :))

miki spunea...

a, deci asa.
siii... si-ti iese? :))

miki spunea...

ps vezi, pisicot? sunt o victima! incearca sa profite de inocenta specifica varstei mele! :D

Pisicot spunea...

ştiti ce? ia rezolvaţi-vă voi problema. nu mă mai bag :D

Anonim spunea...

nu iese. si tocmai din cauza ca nu-mi dau seama ce fac :D
Pisicot, ce problema??? :)

maria spunea...

pisicot- ce nu stii e ca tavi ii spala el masina laurei. eu am incercat sa folosesc puterea exemplului, nu am reusit. inca insist, ca cine stie
rares- pai daca mai rar decit tine inseamna niciodata, cred ca da.

Pisicot spunea...

Rareş, negarea e primul semn :D
Maria, mai încearcă, mai încearcă...

Strumful spunea...

Masina noastra e asa de murdara ca atunci cand cobor sterg praful cu pantalonii, da nu ne simtim sa o ducem la spalatorie, suntem obisnuiti sa fie cea mai murdara din parcare...stim sigur ca e a noastra:D!
Am fost la o nunta si am spalat si noi masinuta, si apoi la Auchan ne cautam masia "mudrara" in parcare...si trecusem de mut de ea!

Pisicot spunea...

ăsta da reper :-))