- Să vezi ce-am păţit, îmi zice o amică acum vreo două săptămâni. Am rămas cu cotul înţepenit de la aerul condiţionat din maşină.
- Ete, na. Cum?
- Uite-aşa, de la duza aia din stânga, că suflă direct în cot. Şi am simţit eu nişte junghiuri. Până într-o dimineaţă când m-am trezit înţepenită şi acum sunt pe alifii.
Uite o chestie de ţinut minte. Îmi închid duza din stânga. Până zilele trecute, când am fost la spălătorie, la "tunel". Şi unde era să leşin blocată în maşină 10 minute. Am pornit aerul condiţionat pe maxim, să-mi revin.
Nasol, ieri mi-a înţepenit cotul. Azi era să scap cana de cafea. Damn!
Ştiu, soluţia e metroul. O să încerc din nou.
- Ete, na. Cum?
- Uite-aşa, de la duza aia din stânga, că suflă direct în cot. Şi am simţit eu nişte junghiuri. Până într-o dimineaţă când m-am trezit înţepenită şi acum sunt pe alifii.
Uite o chestie de ţinut minte. Îmi închid duza din stânga. Până zilele trecute, când am fost la spălătorie, la "tunel". Şi unde era să leşin blocată în maşină 10 minute. Am pornit aerul condiţionat pe maxim, să-mi revin.
Nasol, ieri mi-a înţepenit cotul. Azi era să scap cana de cafea. Damn!
Ştiu, soluţia e metroul. O să încerc din nou.
29 răspunsuri:
Pai AC-ul in masina se tine cel mai inteligent orientat spre parbriz.
aaaaa, inteligent, asta e :)
n-ai înţeles contexul. era să mor leşinată acolo! tu crezi că mai stăteam eu să dau pe parbriz?!
Pai: imediat ce intri in masina deschizi geamurile si din stanga si din dreapta (si dai si drumul la AC_ si mergi cam 100 de metri asa, sa se racoreasca. Dupa asta le inchizi si ...
doar o sugestie...
transferă-te pe www.wordpress.com
please
ma omoară blogger :P
eu tot am facut transferul :)
odată..
demult..
cand eram mic :D
evident fă asta după ce trece cotul:P
Naşule, teoria ne omoară! Aveam tensiunea 8, tu crezi că mai apucam să merg 100 m aşa?!
:-)))
Paul...hmmm...i love blogger. Ştiu ce zici, dar e cam devreme. E ca la aparatul foto. Nu aş trece (încă) la unul profesional :)
Sunt in masura sa adaug si ceva din experienta proprie. Pe mine ma doare umarul stang, cumva in umar, nu de la AC, ci de la geam...fumez la volan si tin geamul deschis...asa ca, pentru cei care se stiu sensibili, e bine de stiut si a doua chestie: am momente, vara mai mult, cand ma doare spatele daca merg mai mult...transpir, se uda tapiteria si stand mult in scaun imi dauneaza umezeala la spate.
pisicot- si eu era sa mor la tunel acu doua saptamini. ce experienta oribila. am bagat aer la maxim, m-a durut spatele o saptamina
Kmi, eşti mai sensibilă înseamnă. Ai putea să mergi cu clima setată pe 24 grade de exemplu. Cât să nu fie nici frig dar nici să transpiri.
Maria, of, deci ştii.
Incearca atunci sa folosesti mai putin AC, doar in limita strictului necesar......oricum era doar un sfat. Ai grija de tine!!!
Păi în general nu prea folosesc AC. Doar când e caniculă. Dar uite că s-a întâmplat.
Şi o să am grijă de mine !!!
mulţumesc :)
Aerul conditionat- boala curata.
Din pacate in curand nu vom mai putea respira fara el...
Eu am niste dureri de cap de la aerul conditionat absolut groaznice, de zici ca vrea cineva sa-mi smulga creierul...
da, stiu din pacate. credeam ca sufar de claustrofobie. si oricum am avut de ascultat tema "spalatul ala distruge masina...."
Ce am observat eu...
Oamenii folosesc total anormal aerul conditionat: il folosesc doar cand se face foarte cald si vor ca el sa faca rece instant. Ce nu stiu ei e ca reglajul temperaturii nu se poate face cu salturi bruste decat cu suprareglaj. As putea face aici o demonstratie inginereasca destul de lunga dar sunt sigur ca nu intereseaza pe nimeni. Concluzia ar fi ca atunci cand vrei sa faci brusc 17 grade (spre exemplu) temperatura se va stabiliza undeva in jurul valorii de 8-9 grade (5 la aeratoare). Acolo este normal sa apara probleme de sanatate pentru utilizatori. Recomand o trecere mai putin brusca (viteza mai mica a ventilatorului si/sau temperatura setata pe mai cald si aerul rece sa nu bata direct inspre utilizatori).
Pe de alta parte, o alta problema a masinii e efectul de sera, practic toata lumea stie ca intr-o masina lasata la soare cu geamurile inchise se va ajunge la o temperatura de vreo 70 de grade. Teoretic ati putea raci atmosfera din interior cu ajutorul AC-ului dar daca nu o faceti brusc (volum maxim la ventilator si temperatura mica) veti astepta cam mult. Secretul e sa schimbati atmosfera din masina, adica sa scoateti aerul fierbinte la 70 de grade afara si sa il inlocuiti cu unul normal de 37 de grade ( :)) ) de afara, adica sa mergeti cu geamurile deschise vreo suta de metri.
Alt secret ar fi ca atunci cand e cald afara sa tineti climatizarea pe recirculare, astfel nu obligati agregatul sa raceasca aerul de afara mereu, puteti tine ventilatorul la viteza mai mica, masina consuma mai putin, regulatorul de temperatura (in cazul climatronicului) functioneaza in hopuri si apare suprareglajul ala nasol de care am vorbit la inceput.
Ca o concluzie a mea: din cauza utilizarii necorespunzatoare apare un fel de mit "Aerul conditionat face rau la sanatate" ce creeaza o frica de utilizare. Numai eu stiu cat m-am certat cu colegii mei sa ne monteze aer conditionat in birou...
Ştiu, de asta şi ziceam mai sus că ideal e să păstrezi o temperatură constantă. Cu "clima" pe 24 de ex.poţi face minuni. Dar sunt şi excepţii, cum am păţit eu.
Naşule, mulţumim, ai dreptate. Şi intersante sfaturi :)
Merci, merci, mi-s de profesie. :)
Erata: in postul meu precedent, in penultimul paragraf corect era "regulatorul de temperatura (in cazul climatronicului) nu functioneaza in hopuri si nu apare suprareglajul ala nasol de care am vorbit la inceput."
Pai da, si acuma sa trimitem pe toti disperatii dupa aer rece catre postul lui Nashu mare :D
Slava cerului (doar din acest punct de vedere), la mine nu mai e cazul, dar a fost o perioada cand eram vreo 10 oameni in birou, cam tot atatia baieti cat si fete si noi fetele faceam cu randul la raceala...
Bre, pai eu tocmai asta am zis, sa nu opriti aerul conditionat ci sa il utilizati non stop la putere mica.
Pai io am inteles, asa as fi si vrut, dar noooooo, ei vroiau la 17 grade, de ne tremurau si coafurile !
Si io ziceam sa directionam pe toti cei inversunati catre ceea ce argumentezi tu, ca sa se lipeste si de ei !
Ah, asa. Din ce am observat eu, o temperatura de 26-27 de grade la un AC de camera e tocmai buna. La 28 deja se opreste agregatul si nu face decat sa recircule aerul. Bine, depinde si de producatorul AC-ului.
Eu cand va spun ca aerele conditionate sunt niste teroriste, nu m-ati crezut :lol:
Rita, am avut şi eu colegi din ăştia cu 17 grade. Îngrozitor!
Petrişor, nu sunt chiar teroriste, trebuie doar să ştii să le foloseşti :)
Bine, nu v-am mai zis si despre cand lucram in "hala", unde eram vreo 50 de oamneni si cu mai multe guri de aerisire.
Sa fi vazut atunci cum se inchidea si pornea aerul conditionat la fiecare 5 minute, in functie de pe cine deranja prezenta sau absenta curentilor... eheheeee, alte vremuri :P
rita- la noi hala are peste 100. sa vezi opini, boli, dureri, probleme
Opinci, Maria?
Vai, Maria, si tot asa, se porneste si se opreste din 5 in 5 minute ??! care cum nimereste butonul sau telecomanda ? zi ca nu, sa continui sa mai sper...
Si acum te simti un pic mai bine? :) Sa ne rugam atunci pentru o vara fara canicula sa nu fim nevoiti sa suferim de dureri de cap si de cot din cauza AC-ului :P
Bani pe net (?!) mulţumesc, da. A trecut de tot încă de ieri.
Aşa să fie, deocamdată primăvara a fost una adevărată, ca pe vremuri :)
deci pana la urma tu si maria aveti sau nu aveti putina claustrofobie?
si chestia aia cu durerea-n cot e transmisibila, bag de seama, deci e timpul sa te simti vinovata pentru molipsirea cititorilor. bad, bad pisicot!
Miki, la prima parte nu comentez.
La a doua ce să mai zic? În ultima oară am tot auzit asta cu "bad, bad Pisicot" ...
Trimiteți un comentariu