miercuri, aprilie 23, 2008

Reclamele mele

E un fel de leapşa de la Florin. El ar fi vrut un top 5 al celor mai bune reclame. Dar e greu. Ce înseamnă de fapt bun? Că a generat vânzări? Că şi-a atins obiectivele de marketing? Ha! Sau că "a plăcut". Nu ştiu. Tocmai de aceea nu fac un top, ci vă arăt ce-mi place mie, într-o ordine absolut întâmplătoare. Şi oricum ce mi-am adus aminte...

Nike (Maureen) - pentru mesajul optimist



Sony Colour. Like No Other. (greu de ales dintre atâtea) - pentru campanie în general



Sony Images. Like No Other. - la fel




Connex Greieraşul - din vremuri apuse



Disney Magic Happens - tot lui Florin îi mulţumesc pentru că mi-a amintit



Pentru că mi-a marcat adolescenţa - Astor


Şi bomboana de pe tort. Teletech - pentru că este


12 răspunsuri:

kmi spunea...

Eu am fost foarte placut impresionata de reclamele pentru Lexus...si de expresia "Pursuit of perfection". Cam cum ai scris tu despre Sony, spun si eu despre Lexus :)

miki spunea...

pe langa mine trec reclamele destul de usor, fara sa le memorez. probabil ca mi-am ridicat niste bariere de protectie sa nu bombardez prea puternic spatiul limitat de pe harddisk. dar mi s-a lipit si mie de creier un slogan: impossible is nothing. dar sa moara sa faca, nu mai stiu de la ce e... o fi nike, o fi kent... cred ca e kent. dar ce treaba ar avea imposibilul?

nelu spunea...

a fost tare şi ai acu batman, batman :))
m., cred că e la adidas reclama aia cu impossible..

hadean spunea...

foarte bune, atât ca mijloc de implementare a strategiei de marketing (pfoai! chiar nu mă opreşte nimeni?) dar şi ca realizare au fost reclamele la marlboro, cele de pe vremea în care era voie să dai reclame pentru ţigări la tv. le-au convins până şi pe femei să fumeze marlboro.
astea mi-au venit primele în minte, că şi cu reclamele e ca şi cu bancurile, auzi un catralion, îţi plac (unele) şi când să le spui mai departe...

miki spunea...

ritchiu
....sau adidas. dar nu cred, ca nu ma incred in valorile brandului, deci as fi sesizat discrepanta.

iar din categoria batman batman, mai e si aia cu halatul doamna, cat e halatul! aia stiu si la ce e: altex!

hadean spunea...

îşi mai aminteşte cineva reclama la titan ice? cred că e prima reclamă în limba română care promitea altă viaţă. cam neşlefuită, dar nici noi nu eram prea daţi pe glaspapier la vremea aceea.
sau "oamenii de la minolta":-)?

miki spunea...

psss psss, chicky chicky, zmoah tic haaaaaa :D cam asa as reda reclama de la titan ice. sau poate nu era asta de la titan ice? :)) aparent, am o mare problema de identificare a brandurilor.

si mai era aia cu vrajitoarele. aia la ce era? un deodorant? sau niste computere... ah, sunt catastrofala!

nelu spunea...

mi-o aduc aminte pe aia la titan ice, avea Shy Guy de la Diana King pe fundal, parcă.
uite, mie mi-a rămas în minte aia cu "Tinerama - un prieten" :D

Pisicot spunea...

Seara bună, dragilor!
Kmi, sunt multe...am ales ce mi-a venit repede în minte.
M, pfff, la tine e clar :)) Nu mai e nimic de făcut.
Ritchiu, Adi, mulţumesc pentru amintiri. Clar sunt de revăzut. Eu m-am oprit totuşi la cele care chiar mi-au plăcut.

Anonim spunea...

Ia-n mai dati-le-ncolo-sa de reclame, ca nu-s bune de nicio culoare. Eu prefer sa citesc etichete (numai sa nu pic in situatia exemplificata de Toma Caragiu intr-o celebra sceneta din anii `70).

Da` p-aia de la M&M o mai stiti? Cu "se topesc in gura, nu in mana"? Ce mai radeau amicii mei inaintati in varsta.. Iar eu Habar n-aveam din ce motive. Da` p-aia "Adidas Intorsi", asta.. "Torsion"? Si "Mirindaaaaa" cu cheliosii? (Preferatele mele nu le spun).

Anonim spunea...

http://uk.youtube.com/watch?v=_jT82oU3kv4&feature=related

ruxa spunea...

mie mi'a placut aia de anu trecut la cola. si ideea si muzica. aia cu tipul care devine un pasaroi ciudat. stie cineva cum se cheama piesa din reclama?

in rest, imi plac unele dintre reclamele la masini (citroen - cred - cu robotul), seria jacob's cu aroma, si aia la prezervative cu copilul care se tavaleste pe jos in supermarket :)