miercuri, martie 26, 2008

Când s-o împărţit norocul

Dumnezeu le vede pe toate. Ne dă la fiecare după cum merităm. Ştie el să le aranjeze astfel încât să nu se supere nimeni. Zău că-i aşa. Adică...dacă-ţi dă prea mult pe o parte, cu siguranţă îţi ia pe alta. Haţ-haţ. Te-a liniştit.

Dimineaţă încercam să mă calmez că am făcut o alegere proastă. Am încercat un nou traseu spre birou. Not good. Şi deodată văd în spate un gipan încearcând să-şi croiască nepoliticos drumul. Claxoane, scârţâit de frâne, şicane. Înjurături. Tipul, şmecher nevoie mare. Zâmbet batjocoritor, scobitoare în colţul gurii, telefon Prada la ureche. Tot tacâmul.

Şi deoadată trage pe dreapta. Opreşte fără avarii, fără pardon, fără nimic. Pe banda 1, pe Magheru. În spate nemulţumiri, ochi daţi peste cap. Ce să vă fac fraţilor, dacă l-aţi lăsat?! Acum însă am marea revelaţie. Gipanul negru are ornamente portocalii. Multe. Mască şi stopuri. Jante. E chiar asortat cu zarurile de la retrovizoare. Deschide portiera. Şi, ca prin minune, prinţul din poveste se transformă într-un pitic în trening. Un metru şi-un ziar. Dar cu papuci Versace. Şi-un kil de gel în păr. Ignoră mulţimea furioasă şi-şi vede de treabă alene în magazinele de la Scala, continuând la telefon. "Păi da băi vere, nu-ţi zisei eu că merge treaba? Iese frate banu'..."

Doamne, mulţumesc că faci dreptate. Mă gândeam că frumuşelul cocoţat sus în gip, cu scaunul ridicat la maxim, e un răpitor de inimi. Că le are pe toate. Dar se pare că în afară de 80.000 de coco investiţi prost într-un fier hidos, l-a văduvit soarta de multe.

96 răspunsuri:

Anonim spunea...

: ))))))))

kmi spunea...

:) si eu incerc sa vad asa lucrurile cand sunt in trafic si ma enervez...si, cand incep sa-mi pun intrebari daca "vad bine sau nu", insist asupra psihicului meu sa creada. E singura sansa, cred.

Anonim spunea...

uneori cred ca doamne-doamne are asa, o inclinatie spre caricatura:-)si un umor pe care nu-l intelegem intotdeauna:-)

innuenda spunea...

O fi fost vreunul din urmaşii lui Ştefan Babanu, că ăia erau din neam mici la stat, da' mari la sfat.

Or, din faza cu "băi vere, nu-ţi zisei eu că merge treaba? Iese frate banu'", deduc eu că-i dăduse sfatul ăl mare interlocutorului cu identitate incertă, în privinţa căruia nu se hotăra juma' de buletin cu mâinile în sus ăsta dacă-i era văr ori frate! :))

Pisicot spunea...

Pushthebutton, sorry că nu am şi poze!

Kmi, bine ai sosit pe aici :)

Adi, eu sunt convinsă.

Innu, nu era nici frate, nici văr. Era clar oltean insă :-))

Anonim spunea...

Precis avea şi puţa mică.

Someone spunea...

lololol :-)

motanes: şi nu ştie doar el asta :-)

Pisicot spunea...

Hopa şi băieţii :-)))
Motanes, ştii cum e. Maşina mare şi moţată complensează alte lipsuri.

Wickedddddd!

Anonim spunea...

pisicot, dacă ar compensa cu adevărat,probabil s-ar înregistra vânzări record la hummer.că vorba aceea, cumperi ce poţi...:-))
deşi, dacă mă gândesc la câte ad-uri la !3nis enlargement primesc în mail în fiecare zi (oare e chiar atât de evident), încep să cred că industria SUV-urilor va intra în declin:-)

Pisicot spunea...

Adi, putem să privim şi optimist. Poate majoritatea domnilor au cu ce lăuda! Şi de aia nu se înghesuie să-şi ia Hummer. Nu că aş avea de unde să ştiu acest amănunt :D Bănuiesc doar...

În ceea ce priveşte spamul zilnic, stai liniştit, şi mie mi se oferă frecvent să-mi măresc membrul :-)))

robin simion spunea...

precis ca spune, in timp ce se duce spre masina, "mama, ce p1zd05 sunt!".
ma gandesc de ceva vreme la o solutie prin care sa-i faci sa inteleaga cat de mici sunt. dar e dificil ca nu au cum sa inteleaga.

Anonim spunea...

mai, mai, nu stiu ce sa zic... si noi, astia normali (!?), care avem 4x4, ce facem? ma simt rusinat - tocmai ce am postat despre Land Rover :D asa ca, pisicot, da-mi si mie fwd cu cateva 'enlarge' :))

Anonim spunea...

bine, domnii se lauda şi atunci când nu au cu ce(acum vorbim între noi, fetele).de fapt,mai ales când nu au cu ce. şi cum maşina e de obicei o declaraţie (în anumite culturi), unii domni încearcă să declare că-s mari fără a da jos textila pentru confirmarea mărimii:-).de ce şi-ar lua un mini cooper?să te ferească Sfântu' să declari că mobilitatea în "trafic" e mai importantă:-)că îndată se găseşte cineva să spună:Ha!O ai mică!(maşina, fireşte)

Anonim spunea...

@push: po'i să te consolezi cu faptul că excepţia ÎNTĂREŞTE regula?:-))

Pisicot spunea...

Robin, îţi dai seama! Dacă l-ai fi văzut cum se uita la maşină...
Pushthebutton, cu siguranţă nu ai nici Q7 şi nici Cayenne :)
Adi, eu aş ieşi cu un domn cu un Mini Cooper S cu soft top, fără să-mi fac griji de dimensiuni :D

Anonim spunea...

pisicot, mai că aş ieşi şi eu, atât de mult îmi place maşinuţa:-).si chiar nu mi-aş face griji pentru dimensiuni:-)))
că veni vorba, cu permisiunea dumneavoastră un banc inregistrat în cap din vechi almanahe:
-doamna mea, dacă aş avea cu cinci centimetri mai mult aş fi un rege!
-domnul meu, dacă aţi avea cu cinci centimetri mai puţin aţi fi o regină.

innuenda spunea...

Vai, Pisicot, pune bulina aia roşie! Că s-au încins domnii pe aici pe la tine :))))

Acuma, chestiunea asta cu mărimea, zău, e supraevaluată! Ştiţi doar că doamnele se ataşează mai ales de căţeluşii şchiopi, chiar dacă se laudă mai ales cu cei care au pedigree. :) Deci mai e o şansă şi pentru băieţii cu maşini mari.

Anonim spunea...

Fooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarteeeeeeeeeeeeeeeeeeee taaaaaaaaaaareeee. Am ras cu lacrimi citind ce ai scris. Mi-am imaginat scena. Totusi, daca as fi fost eu in lcoul tau, cred ca ma enervam cumplit. Asa, de la departare, dupa ce tu ai relatat cu umor....pot sa rad mai departe? ::::)))))))))

maria spunea...

unde e domnul cu mini cooper s?

ruxa spunea...

mie'mi plac ursuletii cu trapa :)

cat despre pitici.. acu, ce sa zic, n'am nici o problema sa coexist cu ei, da' sa nu se opreasca in mijlocu drumului ca'i ia mama lu' alba ca zapada de nu se vad! ma rog, oricum nu se vad!
e evident: cu cat esti mai mic, cu atata'ti trebe masina mai mare, ca sa te vezi cat de cat si pentru perpetuarea speciei de pitici. viceversa nu e neaparat valabila :)

kmi spunea...

@Robin Simion: Poate iese naibii vreunul cu pistolul la tine...Zic asta, nestiind ce inseamna la tine "solutia". Eu m-am dat jos din masina de doua ori, in trafic, la 2 berbeci, care ma injurau desi eu respectasem regulile, constienta fiind ca pot sa mi-o fur...in anul de gratie 2008, a inceput sa-mi fie cam frica...

ruxa spunea...

mini e masina de fete, ma tem ca tre sa va reorientati ca sa aveti o relatie "din acelea" cu cineva care are mini :)
a, fireste, exista si motorizarea aia bengoasa cu 200 de caluti, i-haaaaaa! da' tot mini se keama ca e :)

Pisicot spunea...

Deci...Adi, şi fata ta ce zice??!
Innu, ai văzut măi ce efect am? :)
Teo, chiar te rog :-))
Maria+Ilinca, era pe strada Paris. Mini Cooper S de 175 CP, adică aşa:
http://www.mini.ro/com/en/mini_cooper_s_cabrio/index.jsp

maria spunea...

nu imi place albastru. auriu, negru sau rosu. cind il vezi anunta-ma te rog.

ruxa spunea...

de fapt, de ce visez io la mini? ca am mini. iaca, pe mine! nasol ca s'a dur firul (a doua pereche noua pe ziua de azi - cei mai scumpi ciorapi sunt cei mai prosti, pe cuvantul meu!) si la ora asta nu prea mai am nici benzina si nici CP, da' ce conteaza, am mini! vrrrrrum!

Anonim spunea...

ilinca, imi pare rau sa te dezamagesc... mini NU e masina de fete, nici de barbati/baieti. mini ramane una dintre cele mai populare masini din lume, ca brand (nu neaparat in cifre absolute de unitati vandute). marketingul a tins catre o usoare 'efeminare' tocmai pentru a prinde SI publicul feminin. mini cooper avea raliu special; mini a fost vedeta in Italian Job (varianta Michael Caine). mini e o masina foarte barbateasca, nu stiu cum sa spun...si cred ca asta place si femeilor: e joasa, e sexy, se conduce ca un kart, e stabila (poate are exact ce nu are un barbat? :)) eh, scuze...m-am infierbantat, ca-mi place mult mini ;)

innuenda spunea...

Pushthebutton, ei atunci eu gândesc precum un pitic în trening, de-un metru ş-un ziar! :) Mie-mi plac mari, nene! Eu gipan mi-aş lua, sufragerie pe roţi cum zice Mircea Badea. Poa' să fie poleită, că dacă e mică nu mi-o doresc!

ruxa spunea...

si mie'mi place. da's fata. la fel is si pisicot si maria, fete! nu stiu baieti incantati de mini, io n'am auzit! fireste, de mini-masina. de mini-fusta.. oho, fara numar! :)

ruxa spunea...

innu: io masina mare nu mi'as lua, adica un navigator sau asa ceva. da' cand ma fac mare, inainte sa'mi iau elicopter, tot imi iau un ursuletz! cabrio! :)

innuenda spunea...

Deci tot mari îţi plac, ilinco. Fincă oricât de cabrio ar fi, pentru un "ursuleţ" tot mare e! :))))

ruxa spunea...

nu mari, ci rai :D

maria spunea...

ilinca- eu stiu barbati fan mini sa stii :) care asteapta sa isi ia nevasta sa o poata conduce si ei, ca sa nu ii judece lumea

Anonim spunea...

misto asta, maria! :)) pe de alta parte, iata succesul unei postari despre cocalari. sa ne facem ziar @tema.

ruxa spunea...

aiurea! daca's fani adevarati isi iau lor si iau si nevestei :))

Anonim spunea...

pisicot, fata ,mea zice sa-mi vin in fire si sa iau eu un mini, sa nu astept sa am plimbe altii:-)
eu in fire mi-am venit, astept sa-mi vin si in cont si se rezolva.chiar im i place masinuta.si in plus, daca-i trafic greu scoti centurile de siguranta pe geamuri si o iei in spate ca pe ghiozdan:-)

Anonim spunea...

virguka in plus e de la viteza:-)mini goes fast!

maria spunea...

pushthebutton- daca il facem online cred ca ar merge.

ruxa spunea...

daca facem un ziar putem sa'l luam partener media la cartile noastre motivationale? :)

Anonim spunea...

pe bune daca nu m-am starnit: cumpar un domeniu, va dau tuturor (numai connaisseurilor...) drepturi de acces si scriem de cocalari. macar sa radem, daca altceva nu putem face! sa radem in scris, sa militam, sa facem draq ceva!

Anonim spunea...

si nu doar despre ei. despre ce e anormal si irita, enerveaza si tampeste. de acolo pleaca totul; asta i-a nascut si cultivat.

ruxa spunea...

ma gandisem si eu la un site cu ce enerveaza oamenii si reclama negativa alora care ne enerveaza - macar sa nu mai enerveze si pe altii. ia domeniu, kiar ar trebui sa fie fun :)
partea nasoala e ca aia care ne enerveaza nu ne vor citi..

maria spunea...

pushthebutton- eu sunt de acord. eu de aia mi-am si bagat nervii zilei pe blog, dar e limitativ :)

miki spunea...

mini cooper s e doar pentru o categorie de baietei, dar sunt alte s-uri care nu au cum sa dea gres: audi s5, jaguar s-type... de-astea.

evident, prietenul tau de pe magheru nu o sa fie impresionat. iar pe mine nu ma amuza povestea asta, ca mereu mor de ciuda ca nu am voie sa ii impusc...

Pisicot spunea...

V-aţi cam pornit :))
Pushthebutton, bună ideea!
Pentru fetele care vor maşini mari...nu am comentarii. Luaţi-vă, dragă!
Dacă-ar fi după mine, cred că acum aş alege o Celica. Dar aştept să iasă modelul nou.
M., tu care ai 80 de cai la motor ce te bagi în discuţii cu S-uri ?!!
:-)))

Anonim spunea...

de acord cu ideea lui pushthebutton. subscriu. Daca se transforma in initiativa, ma bag si eu in comitet.

Luam un domeniu, il promovăm pe blogurile noastre si ale prietenilor si... facem istorie.

Banuiesc ca ar arata ca un blog colectiv si asa va si functiona. Nu scriu eu, scrie maria sau innu sau pisicot sau...

miki spunea...

beeey, pai eu am 80 de cai la motor tocmai pentru ca m-am plictisit de atatea s-uri. am zis zis sa vad si eu cum e in lumea muritorilor de rand!

maria spunea...

pai si eu tot 80 de cai am. ce, e rusine?

miki spunea...

da!! nu stiai? adica la tine nu se incumeta nimeni sa faca plangeri, sau ce? ca de mine rad toti. de obicei barbati, dar acum vad ca si piscotica s-a apucat de prostii.

ruxa spunea...

hihihi, ilinca e pusa pe chicotit. ea nici permis n'are, ca n'apuca sa termine naibii scoala aia!
vara asta, poate.. ia, ce'am imbatranit! acu zece ani cantam vara ast'am sa ma'ndragostesc, acu ma multumesc cu permisu! :))

Pisicot spunea...

Păi de M. mă iau pentru că se laudă cu un Golf de 80 de cai. Ruşine!!!
Maria, la tine merge :) Corsa mică, motor mic.

miki spunea...

:S stiam eu ca nu trebuie sa iti povestesc despre masinuta mea cea noua! snif snif...

lasa, draga. noi sa fim sanatosi! ...desi din cate spun cercetatorii britaniiici....

Anonim spunea...

detsch: fac o succinta cercetare legata de proiectul antisubcultura si revin. (ca vad ca nu va mai opriti din discutia despre CP :))))

Anonim spunea...

dacă vă hotărâţi să porniţi blogul acela mă înscriu şi eu. subiectele vor trai cât marlania aşa ca nu ar trebui să ne îngrijoreze lipsa lor. cautam un nume?
propun "antimateria cenuşie"
mai ziceţi şi voi:-)

ruxa spunea...

mi se pare prea "cult" antimateria cenusie :)
mai degraba antimârlania cenusie :))

ruxa spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Pisicot spunea...

M., hai facem pace :)
All, sunt numai urechi. A!...şi o să mă gândesc să mai scriu despre chestii d'astea :))

Anonim spunea...

da, da' ei oricum nu ştiu sa citeasca iar noi oricum intelegem ce a vrut sa spuna poetu':-)))
ma duc sa mai iau o cafea, poate imi iese ceva mai spre "antimârlănia" ta:-)

Anonim spunea...

cocalari.ro sau careeste.ro

maria spunea...

pushthebutton- asa sa faci. suntem alaturi de tine
pisicot- m-am mai linistit. desi domnul a refuzat sa iasa cu masina mea din oras

ruxa spunea...

care-este.ro este foarte tare! :)

Pisicot spunea...

Maria :-)))

Anonim spunea...

careeste.ro are si votul meu. daca nu l-o fi inregistrat primarele intre timp.pe persoana fizica.

maria spunea...

careeste sa fie

Anonim spunea...

dragii mei, am facut sedinta (!!) in agentie cu privire la proiect si am ajuns la urmatoarea concluzie: Florile Raului. astept si opiniile voastre. nu e rau 'care-este' ( :)), da' nu-i vedem identitatea vizuala. iar cand zic identitate vizuala, inseamna ca am luat foarte in serios proiectul :D
(btw, am rezervat oricum domeniul, ca e misto)
discutia ramane deschisa

Anonim spunea...

si n-am chef, nene, sa-i fac campanie lui vanghelis

miki spunea...

eeei, crezi ca e asa usor...

adica este asa usor, dar stiu eu ca e smecherie sa te lasi greu. deci...

bine, fieee!! pace!

Anonim spunea...

buhahahahahahahaaaaaaaa!!!! domeniul care-este.ro e inregistrat de..???? Vodafone!!!

Anonim spunea...

pushthebutton , şi eu daca iau un site prin serviciul myx apare inregistrat de Vodafone, pt. că eu doar la-m inchiriat de fapt.

careeste.ro e liber

Florile raului suna prea romantic, parca. Eu zic ca trebuie sa aiba in el ceva ironie, dispreţ... si sa fie scurt, de preferinţă.

Anonim spunea...

motanes, sunt de acord cu tine ref.scurtime. mai ales ca nu le-am inventat noi, florile raului reprezinta o constructie geniala. cred ca nu vrem sa tratam bascalia cu bascalie; mie de asta nu-mi place 'care este'. rafinamentul unui proiect nu vine din asocieri directe (cu vanghei si cocalari) - raul este mult mai mare si mai profund. cocalarii sunt doar ceea ce vede toata lumea, sunt nivelul superficial. eu va propun sa imi dati o sansa - colegii mei lucreaza deja la layoutul Florile Raului si, ce sa zic, deja arata binisor ;) mai dureaza un pic...

Anonim spunea...

Aştept cu nerăbdare, atunci.

Anonim spunea...

oricum o sa scriem despre ei, de-o sa ni se faca rau :)) si as vrea sa supravietuim paseismului expresiei cu pricina

Anonim spunea...

push, io nu pot să mă râd de proşti cu fineţea care o am, dăcât care n-o am şi aia-i băşcălioasă rău. că mă tem că nu flosim numănui dacă ne facem toţi liiceanu şi patapievici. cred că ăştia de care e necesar să râdem merită cel mult mircea badea şi oreste (ceea ce e foarte mult oricum).nu de alta, dar altfel am părea nişte unii care să dă dăştepţ.care poate şi este dăştepţ da' dacă să pricepe numa iei între iei să cam împuţinează folosul pe care ar trebui să-l aducă în lume.nu zic să cădem în troacă dar nici să începem cu "perenitatea totemului şi omul diacronic în dublă condiţie ambientală" nu cred că-i o soluţie:-)

Anonim spunea...

Hadean, prostia poate fi abordată în forme multiple! Eu gândesc asemeni dumitale, dar cred că nu-s greşite nici alte apucături.

Unul la mişto, unul a la Patapievici.. rând pe rând dăm câte o lovitură tolomacilor şi inculţilor. Nu trebuie ca atitudinea noastra sa fie trasa la indigo. Cred că în asta şi constă farmecul (şi puterea) unui blog colectiv.

Anonim spunea...

da,ai dreptate motanes. unitate in diversitate:-)
găsim noi un echilibru undeva:-)

Anonim spunea...

fientea PE care o ai, vrei sa spui ;) e foarte simplu: daca vrei sa injuri sau sa extragi din topor, esti la fel. hai sa nu anticipam cum va fi. macar sa fie. daca e urat si nu 'serveste' scopului, ucidem proiectul. si facem altul. un patapievici este mai folositor decat 1 milion de idioti. parerea mea. nu vei avea perenitati totemice. trebuie sa fie un manifest, dar nu unul care cheama la macete, ci la atitudine. ce faci cu atitudinea apres, te priveste. cred.

Pisicot spunea...

Hihihihi, avem blog colectiv :-)))

Anonim spunea...

(finetea)

Anonim spunea...

da, pisicot, abia astept!

Anonim spunea...

push, te rog, nu ma face sa-mi regret subtilitatea(care si pe care), sunt nascut si crescut in limba romana:-)
oricum abia astept sa incepem, ideea mi se pare buna.s-ar putea sa ne si iasa:-)

maria spunea...

eu cred ca ar trebui sa mergem pe ceva mai caragialesc. florile raului nu mi se pare ca se identifica. adica jignim expresia. parerea mea :)

Anonim spunea...

oricum deja avem blog colectiv, uite aici la pisicot.inca doua-trei comentarii si depasim posarea despre romania de pe blogul lui bourdain:-)

Anonim spunea...

(postarea)

caragiale reprezinta romania si in ziua de azi.
ar fi ceva...

Anonim spunea...

baudelaire mi se pare cam mult pt. ce vrem noi să facem, Caragiale e potrivit.

Dar sa nu punem carul în faţa boilor. Hai sa incepem si vedem ce iese, care vrea sa stea, care sa plece. Nu e bine sa pornim din pozitii de forta de la inceput. Ca ideea mea e buna si alta nu. Hai sa dăm mână cu mână... :)

maria spunea...

motanes- pai eram impaciuitori, nu erau pozitii de forta. ci schimb de pareri

innuenda spunea...

Nici mie nu mi se pare potrivit titlul. E prea filologic, prea elitist. Nu te face să...pushthebutton, if you know what I mean :)
Unui astfel de proiect i-ar trebui ceva care să câştige mai lesne popularitate.
Mi mi-a plăcut mai mult careeste.ro.

Pe de altă parte, nu contest că, dacă are un skin potrivit, poate fi o idee interesantă.

Anonim spunea...

imi place "sedinta de redactie":-)

Anonim spunea...

maria mă foreţezi să fiu mai explicit:
1. Nu e vorba de tine
2. Poziţia lui pushthebutton este un pic cam prea categorică pentru demararea unui blog colectiv

3. daca e colectiv trebuie sa fim pregatiti nu sa imbratisam ideile colegilor ci sa le acceptăm
4. daca e vorba de un blog colectiv, nimeni nu trebuie sa impună nimic, oricat de diplomatic ar face-o

5. daca mai multi am spus ca "florile raului" suna nepotrivit ar fi trebuit sa ne folosim energia sa mai cautam. Nu. pushthebutton pune piciorul în uşă (ştiţi că e numele unei tehnici) şi ne spune că ceva colegi de ai dlui lucrează la proiectul baudlerian
6. de dragul ideii, am zis să-i zică cum i-o zice, (poate să-i zică şi "De profundis clamavi"- tot din Baudelaire e şi asta) numai să facem ce-am zis

Cred că m-am făcut suficient de nesuferit! Dar trag nădejde că şi înţeles...

innuenda spunea...

Pişcoţico, ia montează tu repede un sondaj de opinie pe tema titlului? :))) Să dăm cuvântul poporului! Ce ziceţi?

Anonim spunea...

off...

Anonim spunea...

am scris ditamai commentul si mi-a dat eroare de logare... deci s-a dus draq tot ce am scris.
in principiu era asemanator cu ce a scris motanes :)
imi pare rau ca am parut dictator - ideea, a oricui ar fi fost, e libera. e open source. doar ca militez (sic!) anti - careeste. commentul era mai lung si incercam sa argumentez o anumita viziune si de ce NU ar trebui sa fim populari. in primul rand pentru ca ei sunt populari.

Anonim spunea...

@hadean: iarta-ma, sincer.

Pisicot spunea...

Pişcoţica are treabăăăăăă!
Dar mă bazez pe Pushthebutton. evident şi pe voi :)
Când avem ceva concret?

Anonim spunea...

dragii mei, o prima propunere: http://pushthebutton.wordpress.com/2008/03/27/collective-blog/

Anonim spunea...

daca nu puteti copia link-ul, intrati pe blogul meu: e cel mai recent post.

ruxa spunea...

nu'mi displac variantele de layout. fireste, n'au nici o legatura cu care este. io vedeam niste personaje caricaturale, poate chiar un personaj - mascota, un care este, este, gica, cetateanu vesel, u name it, am avut o zi lunga si grea si inca nu e gata.

dar imi place tare ideea cu blogul colectiv si ma prind sa scriu si sa'i fac reclama la greu.

poate c'ar fi ok sa ne vedem intr'o sedinta de redactie, well?

vorbitul printre picaturi dauneaza grav intamplarilor de kestii concrete!

maria spunea...

motanes- omul a facut o propunere si a pus si niste oameni sa lucreze. mie mi se pare de apreciat