marți, ianuarie 22, 2008

Acvaristică turbo

De când lumea omul are mereu tendinţa de a face comparaţii. Nu poate să ia un lucru ca atare şi pace. Că filmul ăsta e mai nasol decât cel de săptămâna trecută. Că la Ruby porţiile nu mai sunt la fel. Că noua prietenă e mai draguţă da' nu prea o duce capul, în schimb cealaltă gătea bine... deh, nu prea poţi să le ai pe toate. Uite-aşa ne complicăm, analizăm, comparăm. Niciodată nu suntem mulţumiţi.

De exemplu deunăzi, în vacanţa de iarnă, am fost să fac snorkeling. Dacă ar fi fost prima dată când văd peşti ar fi fost o treabă dar mai făcusem scufundări şi, în plus, de vreo 4 luni eram fericita posesoare a unui acvariu. Şi de aici a pornit totul. Peştii din Marea Roşie mi s-au părut brusc mult mai spectaculoşi, mai fascinanţi. Au devenit sistem de referinţă! Întoarsă acasă, am privit cu dispreţ acvariul şi nu m-am abţinut să nu bombăn: "Voi ce ştiţi mă să faceţi de banii ăştia?" - tocmai le cumpărasem măncare, filtru nou, plante.

Aceeaşi senzaţie am resimţit-o când (ce-o fi fost în capul meu?) am luat în test un Nissan 350 Z. După ce l-am fugărit un week-end întreg, luni dimineaţă mă învârteam în jurul maşinii mele cu un sentiment amestecat de frustrare & nostalgie. Diferenţa între 300 cp şi 115 cp am simţit-o imediat. Bleah!

Şi pentru cine nu mă crede, uite "înainte" şi "după".
Zău dacă n-am dreptate.


5 răspunsuri:

innuenda spunea...

Vaaai, este absolut superb acvariul tau! Nu mai fi supărată degeaba pe bieţii peştişori nevinovaţi. Uite, promite-mi că o să îţi pui în seara asta Finding Nemo. Şi după ce o să vizionezi filmuleţul ăla, pe care eu una îl ador, o să te uiţi cu alţi ochi la peştişorii tăi din acvariu. Doctor orders!:)

Anonim spunea...

Pestii tai nu merita sa fie certati. Sunt f. draguti!
Reauo!

Pisicot spunea...

Innu, să ştii că sunt nişte animale şmechere. Deci ştiu ce zic :) dar sunt frumoşi, aşa e. Şi sunt copiii mei.

Buburuzo, bine ai venit (şi te aştept mai des...).
Ok, gata! Nu-i mai cert, promit.
Dar cu maşina ce fac? Mi-am jurat că nu mă mai sui în maşini drăcoase!

Mihai Grecea spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=kJEacTZmd7I

Pisicot spunea...

Wow! În afară de faptul că erau la grămadă peşti de apă dulce cu peşti de apă sărată e super tare clipul.

Şi mi-a plăcut faza cu neonii si ADN-ul :) ia să-ncep să-i dresez şi eu pe-ai mei.