luni, martie 31, 2008

Deci se poate

UPDATE:
Azi plouă. Plouă! Unde sunt blocajele de altă dată?
Mă simt ca în Vanilla Sky, într-un oraş părăsit...am avut surpriza să găsesc gol rondul din Lahovari (chiar nici o maşină parcată??!) şi să fiu prima maşină la semafor la Perla. Şi ce e amuzant e că aş putea să mă obişnuiesc cu asta :)


Cine era de vină pentru balamucul din trafic? Sistemul. Organizarea. Resursele. N-avem poliţişti destui. N-avem un sistem bine pus la punct. A! Şoferii. Circulă aiurea. Parchează unde au chef. De fapt sunt de vină că circulă, în general.

Ce vorbiţi, băi? De o săptămână trec prin centru fluierând. Dimineaţa nu e chiar o surpriză dar seara...oooooo, numai eu ştiu cât mă luptam să fac 45 de minute până acasă. Acum ajung în 20. Poliţişti binevoitori peste tot. Plus că de data asta chiar îşi fac treaba. Oare au descoperit deodată secrerul dirijării? Nu mai aruncă basca, nu se mai scarpină-n cap, nu mai ridică din umeri neputincioşi.

Ştiu că au plecat destui din Bucureşti dar minunea se întâmplă de o săptămână. Deci trăiască Summit-ul. Dacă ăsta e preţul pe care trebui să-l plătim ca să circulăm, eu sunt pro.

22 răspunsuri:

robin simion spunea...

Eu am facut, vineri, 40 de minute de la Opera la Podul Izvor. Depinde de zona. Am ramas si eu mirat de cat de binevoitori sunt si de eficienta in dirijare. Cred ca au o casaca in care li se spune ce sa faca, via satelit.

Poate viseaza la mariri de salariu, la avansari in grad sau, mai stii, chiar la Secret Service.

Pisicot spunea...

Nu dragă, au un morcov înfipt adânc.
(ştiu, depinde şi de zonă. dar şi eu fac traseul Mall - TVR)

hadean spunea...

eh, daca un summit din asta, tot la 3 luni asa, ar fi destul...
adica necesar e, dar cred ca nu si suficient.

kmi spunea...

Eu ma abtin de la comentarii momentan pentru ca astept chiar zilele Nato. Atunci cred ca nu va fi chiar "delilah" care e zilele astea, dar fiind optimista, cred ca va fi decent si, daca nu va fi, bine ca-s sanatoasa, n-o sa mor :)
O saptamana buna!

Pisicot spunea...

Adi, poate le dă prin cap să repete figura...
Kmi, şi eu sunt optimistă! Hai să vedem :)

maria spunea...

si eu am fost uimita. am avut un singur soc simbata, dar minor. cit despre politisti, chiar imi plac. insa va ploua si mi-e oarecum mila de ei. stiu, multi zic ca de aia sunt platiti...

Anonim spunea...

mie altceva mi se pare incredibil: am facut, azi, traseul universitate-romana pe jos si, cand a inceput sa bata vantul, am inchis instinctiv ochii, insa nu mi-a intrat niciun fir de praf in ochi. pe jos erau petale (da,da!!) care sa rasuceau nebune in tornade mici cu unul-doua mucuri de tigara. dar a disparut meglemul ala de la toate colturile si de pe langa borduri. in centru, evident.

Pisicot spunea...

Maria, şi mie mi-e milă. Iarna cel puţin nu mi-aş dori să mă bată vântul într-o întersecţie! Dar şi când iau şpăgi...

Rareş, foarte tare! Ce romantic :-)))

miki spunea...

pisicot, in afara de cei care au plecat, mai sunt multi cei care si-au lasat masinile acasa speriati de ce va urma. nu exista nici un fel de solutie care sa faca orasul sa para atat de liber. totusi, politistii chiar sunt putini si prea rar. adica... sunt mai ales la orele de trafic intens, dimineata. si intr-adevar se circula mai bine. dar oricum, nu am avea cum sa punem 20 de politisti in fiecare intersectie in fiecare zi, in fiecare ora. in primul rand nu ii avem fizic, in al doilea rand am avea prea mult de platit. deci nu te invata prea tare cu perioada asta!

Pisicot spunea...

M., eu mă refer strict la poliţişti. Dacă vor, văd că ştiu să facă treabă. Deci e chestie de voinţă şi organizare.

miki spunea...

iar eu zic ca nu pot sa aduca politisti din toata tara in fiecare zi! deci o mobilizare la nivelul nu poate fi transformata in obisnuinta cotidiana.

robin simion spunea...

ar trebui sa fie cate un summit-doua pe an macar pentru viteza cu care s-au imbunatatit lucruri zilele astea: strazi asfaltate, marcaje peste noapte, flori, curatenie, semafoare reparate sa.

una de ras: au mers cu marcajele de la universitate spre unirii si la intrarea in pasaj s-au oprit. deci doar cat se vede. si in pasaj nu se mai vede marcajul. pfff... romanisme

Pisicot spunea...

Oricum, am cam dat-o în penibil cu floricelele, vopsirile, gardurile, zebrele :-)))

kmi spunea...

Ia ca vin eu sa stric buna intelegere...scuze, da' tre' sa zic.
In Aviatiei, e o strada pe care au plantat magnolii, le-am vazut in weekend si mi-au placut mult, nu m-am mai gandit la faptul ca au fost constransi de imprejurari...

robin simion spunea...

Am auzit ca au plantat niste boscheti sau copacei in ciment pe nu stiu unde

nelu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
nelu spunea...

Eu astăzi nu am vrut să risc şi am venit de la Târgovişte. Cum am intrat în Bucureşti am ales străduţele lăturalnice. Rezultatul : de la Târgovişte până la corporaţie am făcut exact o oră şi 20 de minute, ceea ce a fost brici. Despre poliţişti nu pot să spun decât că îmi e milă. Pe lângă faptul că vor sta în ploaie, am auzit că au vrut să îi oblige să mănânce numai la nu ştiu ce cantină a Poliţiei, pe banii lor, evident.

Pisicot spunea...

Kmi, ce mai contează...de fapt ăsta e un alt motiv de bucurie cu summitul ăsta.
Ritchiu, eu azi am bătut recordul la viteză. 12 minute de la mall până la tvr. Şi aseară hahahahah pe ştefan cel mare (!!!) am făcut 8 minute de la sala floreasca la lizeanu.

Nashu_mare spunea...

Pe langa Cotroceni au pus copacei in ghivece mari de tabla cu suporti de carat. Dupa summit ii iau de acolo.

PS: Cum sa te oblige sa mananci de la o anume cantina? Adica nu ai voie sa mananci daca vrei, de exemplu, o shaorma?

innuenda spunea...

nashu_mare, eu spun că, mai degrabă hamburgări vor fi obligaţi să mănânce, în semn de preţuire pentru tradiţia americană. Shaorma or să poată mânca şi când nu-i summit NATO!:)

Pisicot spunea...

Băi, nu îi plângeţi voi cu cantina. Ştiu că au nişte super-preţuri acolo.

Anonim spunea...

Summit fericit!