duminică, februarie 24, 2008

Curăţenia de primăvară

Cu ruşine recunosc că ajung rar de tot să spăl maşina. Sunt hăăăt-departe de băieţii care o polişează săptămânal şi o alintă dimineaţa cu bucata de piele de căprioară. Poate ar merita mai mult, ştiu, dar am o teorie - întotdeauna există lucruri mult mai urgente şi mai plăcute de făcut timp de o oră.

De obicei o fac forţat de împrejurări. Ori n-am ce face. Ori iau întâmplător vreun client/personaj fiţos/rudă guralivă în maşină şi mi se face jenă. Ori zmeul mă trimite direct la "tunel" făcând comparaţie cu maşina lui la fel de neagră dar clar altă nuanţă, muuult mai închisă.

Azi dimineaţă am fost trezită romantic. Vrei cafea de la GJ? Şi mă duc să-ţi spăl şi maşina. Acu', oricât de adormită eram tot am sesizat ceva în tonul lui. Deci e groaznic de murdară! Baftă! îi zic. Tentativele mele din ultima lună eşuaseră la vederea cozilor. Se întoarce triumfător. Ţi-am luat bon de ordine. Aşa că la ora 1 fix mă înfiinţez la spălătorie, pusă pe scandal în cazul în care e de aşteptat. După 5 minute sunt în boxă.
- Săru'mâââna, ce facem?
- Ce să facem, bine. A! ce-i facem? (De ce nu întreabă oamenii ăştia normal - ce doriţi să-i facem maşinii??!)
- Interior-exterior.
- Doar atât? Tapiţeria nu?
Mă ţin bine pe poziţii, ştiu că indiferent cât de nouă e maşina băieţii încearcă să mă tapeze.
- Haideţi că-i ieftin, v-o fac cu două milioane.
- Nu.
- Polish?
- Nu.
- Vă trebuie şi nişte silicon.
Zău? Aşa ziceam şi eu. Plătiţi voi, băieţi? - zic în gând dar ăştia sunt perfect serioşi, se referă strict la maşină. Şi pe bună dreptate, la stors bani nu merge cu glume.
- Nu. Atât.
După jumate de oră mă cheamă.
- Gata. Da' murdară a mai fost!
- Păi dacă era curată mai veneam?!

Plec umflată în pene de parcă fusesem la coafor. Acasă, în parcare, scot cârpa din dotare pentru retuşuri. Nu ştiu cum naiba dar niciodată nu o usucă aşa cum trebuie. Şi încet-încet, pe măsură ce o şterg, îmi scade entuziasmul. Îmi aduc aminte de relaţia mea love&hate cu spălatul maşinii. Mândria mă ţine fix până dau o tură în jurul ei. De sub jeg au răsărit zgârieturile cheiate - amintirea urii vecinilor şi frustrării rivalelor, stropii de smoală de pe capotă - dovada respectului pe care mi-l poartă cineva anume, oglinda cu model galben pai - urma vizitei în parcarea de la unirea.

Aşa că ştiţi ceva? Îmi mai iau eu bon de ordine tocmai de Paşte.

21 răspunsuri:

Anonim spunea...

VA RUGAM SA ACCESATI URMATOAREA ADRESA:

http://moldoveanumihai.blogspot.com/

Veti regasi povestea socanta a unui om NEVINOVAT, condamnat totusi la 25 de ani inchisoare.

Numele lui este MOLDOVEANU MIHAI si se afla in prezent in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova. A executat deja 10 ani din pedeapsa.

Credeti ca povestea lui se mai poate face auzita?

Pentru orice idée, informatie, gand bun sau sugestie cu privire la modalitatea in care o persoana nevinovata, condamnata definitiv, ar mai putea fi pusa in libertate, va rugam sa il contactati, fie personal, la Pnt. Rahova, Sos. Alexandriei nr. 154, sector 5, Bucuresti, fie la urmatoarea adresa de e-mail: moldoveanu_libertate@yahoo.com.

miki spunea...

pfff... cum ai ajuns tu sa fii spamuita?

una peste alta, eu cred ca nu gresesc cu nimic atunci cand spun ca sunt omul care isi spala cel mai rar masina. am trecut chiar si peste jena ca se urca cineva important in ea. zic "ah! chiar azi vroiam sa o duc la spalatorie, dar vedeti... nu am avut timp. off..."

intamplator, azi chiar am incercat. e incredibil cati oameni pot sa stea la coada pentru o asemena operatiune. adica... de ce sa fii dispus sa stai doua ore din weekend la coada si apoi inca una in spalatorie?! zau asa!

Pisicot spunea...

Ai văzut??! În sfârşit cineva mă înţelege :)) Cum spuneam, îmi mai ia bon de ordine pentru ocazii speciale. Paşte, ziua mea, întorcerea din concediu, moş Nicolae etc.

Adică eu ce am, să nu fiu spamuită?

maria spunea...

fetelor, stati calme. eu am masina asta din septembrie si de atunci am spalat-o de 2 ori. de obicei cind incepe sa creasca iarba prinauntru ma misc. altfel, daca nu se mai vede numarul il sterg nitel si gata. mi se pare absolut suficient
pisicot- deci s-a oferit sa iti spele masina? pot sa folosesc asta ca argument in favoarea mea? ca eu incerc sa il conving sa o spele si pe a mea, dar fara succes

innuenda spunea...

Eu - de fapt el, la rugămintea mea, ca să fiu politically correct:) - o spăl, ca regulă, săptămânal. Ca excepţie pot urca,însă, şi la o lună :)).
Mi-a plăcut, faza cu semnele de simpatie ale vecinilor! Ceea ce-mi trezeşte amintiri dureroase şi mie. E de abordat subiectul. O să-l preiau.

Pisicot spunea...

Maria, tot respectul :))
Eu nu am iarbă dar am fost prinsă cu un măr stricat şi făcută de cacao. Ce vină aveam eu că mărul a alunecat la o frână sub scaun cu 6 luni în urmă şi a ieşit într-un moment nepotrivit!?
Poţi să-o foloseşti în favoarea ta dar nu e un avantaj. Când se oferă de fapt înseamnă că îi e ruşine cu mine :D

Innu - din clipa asta nu mai avem ce să discutăm. Săptămânal??!

Anonim spunea...

Am o vecina care iese in fiecare dimineata super elegant imbrcata si cu o sticla de juma plina cu apa. Se duce in parcare si da cu apa pe locurile cheie ale masinii: parbriz, luneta, faruri, stopuri si numar. Atat. In rest, masina este neagra de zici ca a fost cu ea in noroaiele cele mai adanci. Sigur, Prelungirea Ghencea este o strada nefericita, plina de praf, dar masina vecinei arata ca dupa o plimbare prin desert.
Cred ca nu a mai fost spalata de peste 1 an.
Asadar, nu va faceti griji. Intotdeauna se poate si mai rau ::))

Strumful spunea...

Masina prafuita? Drumurile-s de vina! Eu fac ce fac si cand cobor din masina arat ca un porcusor, mereu imi tin geanta jos in fata la picioare(conduce sotul meu, eu nu mai conduc....ca sa nu mai blochez treficul), se umple de praf, iar cand cobor din masina , mai fac ce fac si mai sterg si masina, asa ca ajung la scoala plina de praf!Plus ca mai am obiceiul ca prin parcare sa mai sterg si alte masini prafuite:)! Bun sot, daca-ti aduce cafea!

maria spunea...

innu- eu nu cred asta. saptaminal??? pai de ce?
pisicot-la mine nici cu rusinea nu merge. pt ca el oricum nu merge - din fericire- cu mine cu masina. so who cares?

Anonim spunea...

N-am reuşit să ies tapată niciodată de la vreo spălătorie auto. Cu toate astea, un tânăr spălător făcea pronosticuri dacă nimeresc benzile de la spălătorie, aşa încât m-am simţit obligată să deschid larg geamul şi să-l întreb: crezi că la banii pe care ţi-i ei, eşti capabil să mă dirijezi? Nu de alta, dar uite, eu sunt capabilă să plec şi să nu-mi mai spăl maşina la tine!
Bon de ordine? Mda. Sună înfiorător!
Şi mie îmi place cu silicon, dar ai dreptate, numai pe maşină se cade.

Pisicot spunea...

eu - cum ar fi să ies şi eu cu stropitoare dimineaţa??

Ştrumfule - ăsta e singurul motiv pentru care merg totuşi la spălătorie: să nu mă mai murdăresc eu! Iar în ceea ce priveşte cafeaua, fie ea şi săptămânală, a fost un criteriu serios în a-l lua de bărbat :D

Maria - am înţeles. Atunci chiar nu merită bătaia de cap!

Bubu - ştiiiu, sunt foarte şmecheri băieţii. La fel şi cei de la parcare. Sunt mereu convinşi că nu o să reuşesc să parchez! Şi stau ca la spectacol. I-am dezamăgit de fiecare dată :))

innuenda spunea...

Parol, ziţo! Probez cu poze. Săptămânal pe afară,de două ori pe lună şi înăuntru.

De ce? Păi pentru că mi-a plăcut maşina neagră. Şi cui îi place maşina neagră ştie că asta nu face 2 bani murdară. Şi a naibii ea, dacă nu parcă se tăvăleşte noaptea prin praf, aşa o găsesc dimineaţa de purcică.:)

Pisicot spunea...

Nu-mi spune. Şi eu sunt bolnavă cu maşinile negre! Dar sunt vagaboande rău, umblă noaptea numai ele ştiu unde şi se fac varză :))

catafil spunea...

toata lumea te intelege. eu una astept nunta. sau poate botezu....sau poate cine stie... pana la urma... chiar trebuie?

Nashu_mare spunea...

Ma bag si eu intre fete si intreb: de ce va spalati numarul? Nu m-a oprit niciodata politia pentru asa ceva... Si tinand seama ca masina mea vede spalari o data la 5000 de km cred ca umblu destul de mult cu numarul murdar. Si da, e alba. Nu imi spal decat farurile, chiar si de mai multe ori la un drum lung. Atat! Cateodata si stopurile.

Pisicot spunea...

Oooo, primul curajos printre noi! Bravo naşule :)
Eu NU spăl numărul, mi se pare inutil, vorba ta. În plus e cam penibil să ai numărul şi geamurile curate şi jeg de 3 cm în rest. Mda...şi la albă aceeaşi poveste ca la neagră!

Catafil, hai să nu exagerăm :))

Nashu_mare spunea...

Geamurile le spal cand fac plinul, adica o data pe saptamana. E obligatoriu. Chestia asta, paradoxal, murdareste si mai tare masina ca toate zoaiele se preling pe ea.

Totusi cum ziceam si la M. pe blog, in perioada asta trebuie spalate masinile ca sa scapam de sarea de pe masina. Oriunde e cat de putin zgaraiata si ramane sarea de pe drum acolo va aparea in cel mai scurt timp rugina.

Pisicot spunea...

Unde ai dreptate, ai! Voi bărbaţii, cu sfaturile tehnice :)

Nashu_mare spunea...

Pai eu am mereu si piste tot dreptate.

Anonim spunea...

Când culoarea maşinii nu mai corespunde ce scrie în talon trec şi eu pe la spălătorie. Nu-s genul să stau la coadă la spălătorie. Întotdeauna am ceva mai bun de făcut.

Pisicot spunea...

Bravo Motanes, aşa începeam şi eu postul. Sunt lucruri mai interesante de făcut :D

Bine ai revenit!